Boşandıktan sonra eski eşim bana tutkuyla bağlandı

Eşimden yıllardır şiddet gördüm. Sonunda ondan boşandım ama hâlâ aynı evde yaşıyoruz. İşin ilginç yanı boşandıktan sonra dayaklar da bitti.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, çok küçük yaşlarda ailemin zoruyla evlendirildim.
Henüz 15 günlük gelinken eşimin dayaklarına maruz kaldım ve bu yıllarca devam etti. Bu arada bir oğlum oldu. Çalıştım, kalan derslerime girerek dışarıdan liseyi bitirdim.
Oğlum sekiz yaşlarındayken bir kaza geçirdi. Ayağı sakat kaldı. Yine yılmadım, çalıştım, yine dayak yemeye devam ettim.
Daha sonra, dışarıdan açık öğretim fakültesini bitirdim. Çocuğuma hem anne hem baba oldum; eşimin hiç yardımını görmedim. Ve ben bu kadar sıkıntı sonucu, genç yaşımda meme kanserine yakalandım. Mememin biri alındı, sıkıntılı bir tedavi sürecinden geçtim. Şimdilik durum iyi ama riski atlatabilmiş değilim. Ameliyattan sonra sağlık durumumu bahane göstererek eşimden boşandım ama maddi durumumu düzeltmeden evi tümüyle terk etme cesareti gösteremedim. Sonuçta gidecek yerim yoktu. Şimdi aynı evde ayrı odalarda kalıyoruz. İşin ilginç yanı, dayaklar bitti...
Resmen ayrıldığım eşim bana tutku derecesinde bağlı ve beni kaybetmektense bu duruma razı olduğunu söylüyor. Ama benim içimde fırtınalar kopuyor, bir taraftan fiziksel eksiklik, bir taraftan yıllarca nefret ettiğim bir adamla aynı evde yaşamak.
Oğlum her şeyi biliyor ama yine de ondan ayrılmamı istemiyor. Ama ben artık tahammül sınırlarımı aşmış durumdayım.
Sadece beni korkutan, bundan sonra tek başına mücadele edebilir miyim? Çünkü hastalandıktan sonra çok karamsar ve duygusal oldum. Bir tarafta varlığına katlanamadığım şiddet yanlısı bir adam, diğer tarafta rahat ama bir o kadar da tedirgin ben... İşte burada ipler kopuyor ve kararsızlık beni esir ediyor. Onunla bir dakika bile yaşamak istemiyorum ama iyi yapıp yapmayacağımı da bilmiyorum.

Rumuz: Her şeye rağmen varım
Canım kızım, başına gelen bunca sıkıntıya rağmen “hâlâ ayaktayım” diyebilmen ne kadar güzel. Seni bu yürekliliğin için kutluyorum önce... Bunca yıl katlandığın bu adamdan sonunda kurtulmuşken, bu kararsızlık da neyin nesi? Hâlâ aynı evi onunla paylaşman çok yanlış. Evet; belki şu anda hastalığının getirdiği hassasiyet yüzünden, kendini korumasız hissedebilirsin ama senin gibi yürekli bir kadına bu hiç yakışmıyor.
Kendini toparlayıp bir an önce ayrı eve çıkmak ve yeni bir hayat kurmak için gerekeni yapmalısın

Yazarın Tüm Yazıları