Işığını bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Işığını bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 10:02

Dergi ve kitaplardan elde ettiği gelirle 17 okul yaptıran, yüzlerce okula kütüphane kurduran öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın ölümü üzüntü yarattı.

Haberin Devamı

Eğitime sağladığı destekle tanınan emekli öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık, hayata veda etti. Tekışık, Ankara Kocatepe Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye Tekışık’ın ailesiyle birlikte eski Milli Eğitim bakanları Köksal Toptan ve Hasan Celal Güzel, eski bakan Saffet Arıkan Bedük de katıldı. Toptan “Türkiye hocasını kaybetti. Mükemmel bir insandı. Yeri doldurulamaz” dedi. Hasan Celal Güzel de, “Milli eğitim büyük bir değerini kaybetti” diye konuştu.

Hayatı Eğitim

Meslek hayatı ve hizmetleri, Devlet Tiyatroları’nca ‘Işık Öğretmen’ adıyla sahnelenen, Sabahattin Engin’in yazdığı ‘Efsane Öğretmen’ adlı kitap sonrasında bu sıfatla anılan Tekışık, 1975 yılında emekli olduktan sonra Çağdaş Eğitim dergisini çıkarmaya başladı. Tekışık, dergisinde eğitim, öğretmenlik mesleği, milli eğitimin sorunları ve çözüm önerileri konusunda 370 makale yazdı. Meslek ve emeklilik hayatında 86 öğretmen meslek kitabı ve okul kitabı yazdı, yayımladı. Kitaplardan elde ettiği maddi imkânlarla, 13 ilde 17 okul, bir kültür merkezi, bir halk eğitim merkezi, bir rehberlik araştırma merkezi ve bir öğretmen evi yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı. Yüzlerce okula kütüphane, laboratuvar kurdu. Sekiz bin kitabı Giresun Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne, koleksiyonunda bulunan Osmanlıca ve Arapça eserleri de Milli Kütüphane’ye bağışladı. Ankara’da Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfı’nı kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!