IŞİD ittifakına destek veririz

Güncelleme Tarihi:

IŞİD ittifakına destek veririz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin IŞİD’e karşı oluşturmak istediği koalisyona Türkiye’nin ‘olası’ katılımı için, “IŞİD’e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayız” dedi. Yeni PM üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, IŞİD’in terör örgütü olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

CHP 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle, partinin kuruluşunun 91’inci yıldönümünde genel merkezde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, sunuş konuşması ardından soruları yanıtladı. IŞİD’e yönelik askeri operasyonda Türkiye’nin yer almasına verecekleri desteğin gerekçesini, “Türkiye savunma açısından Batı ittifakının bir parçasıdır” sözleriyle açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bu operasyon Sayın Cumhurbaşkanı’yla görüşmenizin bir gerekçesi olarak değerlendirilebilir mi?” sorusuna ise “Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniliyorsa, elbette buna icabet ederiz, çünkü Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir karardır” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ

“IŞİD bir terör örgütüdür, 49 diplomatımız şu anda IŞİD’in elinde rehin. Hükümetin bir basiretsiziliği var, IŞİD’e ‘Terör örgütü’ demekten çekiniyor, korkuyor. Bu konuda çok net ve açık bir tavır almış değil. Bütün ülkelerin gördüğü kaygıyı, adeta Türkiye Cumhuriyeti görmüyor. Dışişleri Bakanlığı’nın, Başbakan’ın bu konuda daha aktif olması lazım. Biz CHP olarak, Ortadoğu politikasının yanlışlığını defalarca dile getirdik, IŞİD terör örgütünün elindeki silahların önemli bir kısmı Türkiye’den giden silahlarsa, her şeyden önce hükümetin oturup kendisini sorgulaması lazım. O silahları kime gönderdi? Mezhep eksenli bir politikanın ülkeyi bataklığa sürükleyeceğini defalarca ifade ettik, biz ‘Bataklık’ deyince, onlar normal bataklık anladılar. Diplomasiden de bu kadar yoksunlar.

ZAM, SİYASAL RÜŞVET

(Hâkim ve savcılara zam teklifi) Eğer bir hâkim ve savcı, kendisine mali olanaklar sağladı diye iktidarın lehine karar verecekse o gerçek anlamda hâkim ve savcı değildir. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimi yapılacak, itirazım şu: Bunların bir birlik grubu var. Hükümete neden gidiyorlar? Seçimi hükümetle mi yoksa yargıçlar ve savcılar kendi aralarında mı yapacaklar? Kendi aralarında seçim yapacaklarsa Adalet Bakanı’nın, Başbakan’ın yanında işleri ne? Kimse kusura bakmasın ama ‘Benim listemi desteklerseniz maaşlarınıza zam yapacağım’, bunun adı siyasal rüşvettir. Hâkimler ve savcıların karar alırken, bu tür sürecin içinde ezilmelerini kabul edemiyorum. Onların kendi vicdanını dinleyerek, gerçek anlamda hâkim ve savcıları HSYK’ya seçeceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

AKP’Lİ BELEDİYEYE ARAZİ TRANSFERİ

(Barbaros Mahallesi’nin CHP’li Ataşehir Belediyesi’den AK Partili Ümraniye Belediyesi’ne aktarılması) Adalet ve Kalkınma Partisi, bir rant partisidir. Rant partisi olduğu için İstanbul’la, belediyelerin alanlarını değiştirmekle ilgili zaman zaman kararlar aldığını biliyoruz. CHP’li bir belediyenin gelir kaynaklarını kısıp, o kaynakları başka alanlara nasıl aktarırız, onun arayışı içindeler. Yeni bir olay değil. Biz itirazlarımızı yaptık, çıkan karara hukuk açısından bakacağız. Anayasa’ya aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız.

MURAT ÖZÇELİK’TEN YARARLANIRIZ

(PM dışında kalan Murat Özçelik) Önemli bir diplomat olan Özçelik’ten yararlanacağız.”

Haberin Devamı

IŞİD ittifakına destek veririz

Erdoğan’a kutlama mesajı teşekkürü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kendisine gönderdiği kutlama mesajı nedeniyle teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, CHP’nin 18’inci Kurultayı’nda Genel Başkanlığa yeniden seçilmesi vesilesiyle Erdoğan’ın kendisine gönderdiği tebrik mesajına yazılı teşekkürle karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu cumartesi günü çektiği bir telgrafla tebrik etmişti.

BEKAROĞLU KATILAMADI

Öte yandan CHP’nin Parti Meclisi’ne (PM) seçilen Saadet Partisi kökenli Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun dünkü Anıtkabir ziyaretine katılmadı. Ailevi nedenlerden dolayı Rize’de bulunduğu öğrenilen Bekaroğlu’nun haftasonu ‘resmen’ toplanacak PM toplantısına ise katılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

9 Eylül Bildirisi en genç üyeden

TOPLANTIDA Kılıçdaroğlu’nun yanına, PM’ye seçilen genç isimlerden Ezgi Akar ve İrfan Önal oturdu. Akar’ın okuduğu CHP’nin ‘9 Eylül Bildirisi’nde, 9 Eylül’ün, sadece bir siyasi partinin kuruluş günü olmadığı ifade edilerek, “Büyük bir savaşın ortasında dahi Meclis’li bir yapıyı yaşatan iradenin, milli egemenliğe yansımasıdır 9 Eylül. Türkiye’de yaşayan ve cephede omuz omuza vuruşan herkesin, cephe ardında da ortak temsil edildiği sürecin işaretidir 9 Eylül” denildi.

IŞİD ittifakına destek veririz

Sevgili Genel Başkanım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 91’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, örgüt yöneticileri, belediye başkanları ve partililerle Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyen heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Deftere yazdığı mesajına ‘Sevgili Genel Başkanım’ hitabıyla başlayan Kılıçdaroğlu, “Devrimlerinin yılmaz savunucusu arkadaşlarımla birlikte huzurunuzdayız. Hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık mücadelemiz hep sürecek. Seni sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz Sevgili Genel Başkanım” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!