Gülen için Obama’dan yardım istedik

Güncelleme Tarihi:

Gülen için Obama’dan yardım istedik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:36

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘ülkeye ihanet’le suçladığı Paralel yargı ve Fethullah Gülen Cemaati’yle mücadele için her türlü anayasal tedbiri alacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gülen’in iadesi için ABD Başkanı Obama’dan yardım istediğini, ancak Gülen’e kırmızı bülten amaçlı bir mahkeme kararının bakanlığa ulaşmadığını açıkladı. Yargı muhabirleriyle dün bir araya gelen Bozdağ, özetle şunları söyledi:

MİT VE CIA ÇALIŞIYOR

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye’nin başı olarak Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden böyle bir konuyu Obama ile görüşmesi gayet doğaldır. Obama da Amerika’nın güvenliğini tehdit eden bir konu olduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüyor. Bu uluslararası hukukun gereğidir. Bu konuda MİT ile CIA’in ortak bir çalışması ve zannedersem orada bir bilgi alışverişi olacaktır. Şu anda Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Amerika’nın Başkanı’yla birinci derece ağızdan konuşuyor. Bu çok önemli bir konu.

Haberin Devamı

PARALEL ELEŞTİRİSİ

(Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın ‘Delil yok işlem yapamıyoruz’ sözleri) ‘Benim bilgim yok’ laflarına inanmıyorum. Herkes kimin ne olduğunu en az benim kadar çok iyi biliyor. Gazetelerde yazan, soruşturmalara konu olan, Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın konuşmaları bilgi sayılmıyor. Peki kimin söylediği bilgi sayılır? Sayın AYM Başkanı, ‘Cemaat’ diyen bir raportör için ertesi gün alınsın diye HSYK’ya yazı yazıyor. AYM’de kimin ne yaptığını herkes biliyor.

BU YARGI GÜLEN’İN DEĞİL

Bu yargı Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısıdır, Fethullah Gülen’in değildir. Olmasına asla müsaade etmeyiz. Bir cemaatin, bir tarikatın, bir etnik grubun, mezhebin, partinin yargısı olmasına izin vermeyeceğiz. Yargının başka yerlerle irtibatlı gösterilmesine sebep olanlarla ilgili gerekenler yapılacaktır. Paralel yargı ile ilgili mücadele konusunda her türlü yasal ve anayasal tedbiri alırız. Hâkim ve savcıların kahir ekseriyetinin, Türk yargısının Gülen’in yargısı, hâkim ve savcıların Gülen’in hâkim ve savcıları gibi algılanmasına asla müsaade etmeyeceklerine inanıyorum. Bu HSYK seçimlerinde üzerlerinde oluşturulan bu gölgeden kurtulacaklarına inanıyorum. Kimse yargıyı kılıç olarak kullanmamalıdır. Paralel yapı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını yok ediyor.

Haberin Devamı

SEÇİM USULÜ DEĞİŞMELİ

Yargı kimsenin arka bahçesi olmamalı diyerek adım attık, ancak bunu başaramadık. Bakan olduktan sonra gördüğüm manzaradan çok rahatsızım. Seçim usulü değişmediği sürece yargının siyasallaşmasını önleyemeyiz.

CEMAAT İMAMINDAN İCAZET

Bakansınız, müsteşarınıza bir talimat veriyorsunuz, müşteşar gidiyor, Cemaat’in o şehirdeki imamına soruyor, bakandan böyle bir talimat var diye ondan icazet almak istiyor. Hukuk devletiysek böyle davrananlarla ilgili yasal gereklilikler neyse yapmanız gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!