Saatli bombayı patlattı

Güncelleme Tarihi:

Saatli bombayı patlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 00:56

APPLE, ürettiği cihazların arasına akıllı saatleri de ekledi. Dün düzenlenen etkinlikte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tanıtan şirket, özellikle Apple Watch adındaki saatle beğeni topladı.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ devi Apple, dün düzenlenen etkinlikle akıllı saat modeli Apple Watch, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tanıttı. Apple tarihinde ayrı bir yere sahip olan ve Steve Jobs’un 1981 yılında ilk ‘Macintosh’ işletim sistemini tanıttığı Kaliforniya’daki Flint Center düzenlenen etkinlikte, Apple özellikle akıllı saat modeliyle beğeni toplamayı başardı. Apple CEO’su Tim Cook, iPhone modellerini tanıttıktan sonra Steve Jobs’un yaptığı gibi “Sırada bir şey var” diyerek Apple Watch’ı tanıttı. ABD satış fiyatı 349 dolar olarak belirlenen Apple Watch, malzeme kalitesi ve özellikleriyle dikkat çekiyor. Paslanmaz çelikten üretilen Apple Watch, iPhone modellerine ‘bluetooth’ ile bağlanıyor. Akıllı saat üzerinden iPhone’a gelen tüm bildirimler görüntülenebiliyor ve telefon görüşmeleri yapılabiliyor. Başka bir deyişle iPhone kullanıcıları ellerini cebine atmadan Apple Watch ile neredeyse tüm işlerini görebiliyor.

Saatli bombayı patlattı

Haberin Devamı

18 KARAT ALTIN

Apple Watch’un en dikkat çeken diğer bir özelliğiyse fiziksel aktiviteleri takip edebilmesi oldu. Akıllı saatin arkasında bulunan özel olarak hazırlanmış 4 sensör kullanıcıların nabzını en doğru şekilde ölçüyor. Nabız bilgisini GPS ve hareket sensörü verisiyle eşleştiren akıllı saat, kullanıcıların spor aktiviteleri için en doğru bilgiyi hesaplıyor.Apple Watch için özel bir kullanım arayüzü geliştirilmiş durumda. Dokunmatik ekranın yanı sıra saatin yanında bulunan kontrol düğmesiyle saatin tüm fonkisyonlarına ulaşabiliyor. Apple Watch üç farklı modelle kullanıcılarla buluşacak. Apple Watch modeli klasik bir model olacak. Apple Watch Sport, klasik modele göre daha dayanıklı kayışa sahip olurken Apple Watch Edition ise 18 karatlık altından yapılan özel kasasıyla tüketicilere sunulacak.

IPHONE BÜYÜDÜ

Saatli bombayı patlattı

Haberin Devamı

Apple, düzenlenen etkinlikte iki iPhone 6 modeli tanıttı. Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8 ile beraber gelecek iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adındaki bu modellerin en büyük özelliğiyse büyük ekranlar oldu. Şirketten paylaşılan bilgilere göre iPhone 6 modeli 4.7 inç, iPhone 6 Plus ise 5.5 inçlik ekrana sahip. Bir önceki modelere göre incelen bu cihazların ekran çözürlükleri arttırıldı. iPhone 6 Plus Full HD görüntü kalitesi sağlarken, iPhone 6 ise 1334x750 çözünürlükle HD görüntünün biraz daha üzerinde kalite sunacak. Her iki iPhone 6 modelinde 8 megapiksel çözünürlüğe sahip iSight kamera ve iPhone 5S’e göre yüzde 25 daha performanslı A8 işlemci bulunuyor. ABD’de 19 Eylül’de piyasa çıkacak modellerden iPhone 6’nın iki yıl sözleşmeli fiyatı 199 dolardan, iPhone 6 Plus’ınki ise 299 dolardan başlayacak. Yeni iPhone’lar 19 Eylül’de ABD ile birlikte, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Singapur ve Hon Kong’da satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar yeni cihazların 115 ülkedeki mağazalarda olması planlanıyor.

Saatli bombayı patlattı

Haberin Devamı

Cüzdanları ortadan kaldırıyor

APPLE’ın etkinlikte en çok beğeni topladığı yeniliklerden biri ‘Apple Pay’ servisi oldu. Kullanıcıların kredi kartlarını iPhone’lara yükleyebileceği bu servisle birlikte ödeme yaparken plastik kredi kartlarının kullanılmasına gerek kalmayacak. Kredi kartı bilgilerini Apple Pay’a yazan bir kullanıcı, şifre bile girmeden alışveriş yapabilecek. Her alışveriş için ‘dinamik güvenlik numarası’nın yanı sıra kullanıcıların parmak izi de Apple’ın veri merkeziyle eşleştiriliyor. Bu sistem akıllı saatte de kullanılabilecek. Tim Cook’un paylaştığı bilgilere göre Apple Pay, Nike, Disney World, Mc Donalds ve Apple başta olmak üzere toplamda 220 bin noktada kullanılmaya başlanacak.

Haberin Devamı

3 önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı

YENİ cihazların tanıtıldığı ‘Flint Center’ Apple tarihinde önemli bir yere sahip. Apple’ın kurucusu Steve Jobs, Apple’ın ilk işletim sistemi olarak bilinen ve şirket tarihinin dönüm noktası olan Macintosh’u 1984 yılında Flint Center’da tanıtmıştı. Mekanda tanıtılan bir diğer Apple ürünü ise iMac olmuştu. 1998 yılında tanıtılan Apple’ın masaüstü bilgisayar modeli olan iMac, Apple tarihinin en önemli cihazları arasında kabul ediliyor. 1999 Ekim ayında iMac SE yine bu mekanda duyuruldu.

İŞTE IPHONE 6 ve IPHONE 6 PLUS TÜRKİYE FİYATLARI
iPhone 6 16 GB: 2349 TL
iPhone 6 64 GB: 2649 TL
iPhone 6 128 GB: 2949 TL
iPhone 6 Plus 16 GB: 2649 TL
iPhone 6 Plus 64 GB: 2949 TL
iPhone 6 Plus 128 GB: 3249 TL

Haberin Devamı

İŞTE FİYATI
ABD için 2 senelik kontratlı olarak açıklanan ilk fiyatlar ise şöyle...
16 GB iPhone 6: 199 dolar
32 GB iPhone 6: 299 dolar
128 GB iPhone 6: 399 dolar
iPhone 6 Plus'ın 16 GB'lık modelinin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. 9 ülkeye siparişler 19 Eylül'de başlanacak. Ön siparişler 12 Eylül'de alınacak. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bu yılın sonuna kadar 115 ülkede satışa sunulmuş olacak.
16 GB iPhone 6 Plus: 299 dolar
32 GB iPhone 6 Plus: 399 dolar
128 GB iPhone 6 Plus: 499 dolar

APPLE WATCH FİYATI

Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition olmak üzere üç model tanıtıldı. Saat, iPhone 6, iPhone 6 Plus, IPhone 5, iPhone 5C, ve iPhone 5S'le çalışabiliyor. Apple Watch'ın fiyatı 349 dolardan başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!