Sen neyi durduruyorsun

Güncelleme Tarihi:

Sen neyi durduruyorsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 00:56

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan’ın geçtiğimiz günlerde artan dikey yapılaşmanın rantı artırarak, kolay para kazanmanın önünü açtığı ve sanayinin payının azalmasına neden olduğu yönündeki açıklamalarına, işadamı Ali Ağaoğlu, “Nüfusunun yarıdan fazlası tabutlarda yaşıyor. Neyin önünü kesiyorsun? İnşaata verdiğin bir teşvik mi var ki vermeyip sanayiye vereceksin” diyerek sert çıktı.

Haberin Devamı

17 Aralık sürecinin ‘gözaltına alınan’ müteahhitlerinden Ali Ağaoğlu, son dönemde ideolojik tartışma konusu haline getirilen ‘inşaat mı sanayi mi’ tartışmasına damardan girdi. Ağaoğlu, “Sayın Bakan Ali Babacan bir beyanat verdi; ‘Artık inşaatı değil sanayiyi destekleyeceğiz’ dedi. Yani inşaatın önünü kesip ‘sanayiyi teşvik edelim’ diyor. Senin nüfusunun yarısından fazlası canlı canlı tabutlarda yaşıyor. Yılda 1 milyon konut lazım. Neyin önünü kesiyorsun? İnşaat ne yaptıysa kendi başına yaptı. Sen sanayiyi destekleyeceksen kredisini, enerjisini, işgücünü ucuzlat, vergisini azalt. Biz de sanayinin arkasındayız” dedi.

BABACANI BEĞENİYORUM

Ali Babacan’ı ekonomi yönetiminde çok başarılı bulduğunu da vurgulayan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Ali Babacan gibi takdir ettiğim iyi bir ekonomi bakanımızın bu açıklaması çok talihsiz. Ak Parti, 12 yılda başarılı olduysa ki ekonomiyi 3-4 misli büyüttü ve bana göre de başarılıdır, bunda inşaatın büyük payı var. Bu lafı söylemek için 100 liran vardır da onu sanayiye vermemiş inşaata vermiş olursun. Öyle bir şey yok. TOKİ’ye bile Hazine’den bir kuruş verilmedi. Sanayicilik çok meşakkatli iştir. Sanayicinin desteklenmesini en çok isteyenlerden biri de benim” dedi.

Haberin Devamı

Sen neyi durduruyorsun
Verenin de, alanın da, verdi diyenin de anasını

EPDK’YA DAVA AÇTIM

Sanayicinin her şeyden önce ucuz elektriğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ağaoğlu şöyle devam etti: “Bana göre EPDK’nın açılımı Enerji Piyasasını Dinamitleme Kuruludur. 2009’da Seferihisar’da bir lisans aldım. 2 senede askeriyeden MİT’ten izin çıktı. İmar için de 2 senedir bekliyoruz. EPDK bu şekildeki lisansları iptal kararı aldı. 3 yıl da ihaleye girme yasağı koydu. Neymiş, çok zaman geçmiş yatırım yapılmamış. Zamanı devlet kurumları kaybettirdi. EPDK’nın 9 kişilik yönetim kurulu üyesini ceza, iptal, görevi kötüye kullanma ve suistimal iddiasıyla mahkemeye verdim.”

CHP’DEN YALANLAMA

Ağaoğlu, 17 Aralık sürecinde, Bakırköy arsasının imarını değiştirmek için TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları da yalanladı ve “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha sonra kendisinden özür dilediğini” söyledi. Bunun üzerine CHP’den jet yalanlama geldi. CHP’nin açıklamasında “Ali Ağaoğlu’nun bu sözleri tamamen hayal ürünü. Öyle anlaşılıyor ki, biri veya birileri, ‘CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arayarak özür diledi’ diye Ağaoğlu’nu işletmiş. Kılıçdaroğlu, hakkında yolsuzluk iddiası bulunanlardan özür dilemez. Tam tersi, hakkında yolsuzluk iddiası bulunan, kul hakkı yiyene ‘yargıya git, aklan da gel’ der. Ağaoğlu ve benzerleri gerçekdışı özür dilediler aldatmacasına sarılacağına, bağımsız yargı önünde hesap verme yolunu seçsinler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!