Sotloff’u IŞİD’e ‘ılımlılar’ satmış

Güncelleme Tarihi:

Sotloff’u IŞİD’e ‘ılımlılar’ satmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:02

ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülmesinin ardından arkadaşı çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Sotloff’un IŞİD’e ‘ılımlı isyancılar’ tarafından satıldığı iddia ediliyor. CNN’den Anderson Cooper’ın konuğu olan Sotloff’un arkadaşı Barak Barfi, “İnsanların, bizim hükümetimizin desteklemesini istediği sözde ılımlı isyancıların onu sattığına inanıyoruz. Steven’ı 25-50 bin dolarlık bir meblağ karşılığında IŞİD’e sattılar” dedi. Aynı zamanda ailenin sözcülüğünü de yapan Barfi, bilginin kendilerine “yerel kaynaklarca” ulaştırıldığını belirtti.

SURİYE, FOLEY'İN DE SATILDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

IŞİD, Sotloff’tan önce bir diğer ABD’li gazeteci James Foley’in kafasını kesmişti. Foley’in katledilmesinin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yardımcısı Buseyna Şaban, “Onu ilk önce Özgür Suriye Ordusu tutukladı ve sonra IŞİD’e satıldı. Birleşmiş Milletler’le kontrol edebilirsiniz” demişti.

Haberin Devamı

Sotloff’u IŞİD’e ‘ılımlılar’ satmış
Suriye: Foley’i ÖSO, IŞİD’e sattı

Daha önce benzer bir olay, İtalyan gazeteci Domenico Quirco’nun başından geçmişti. Humus’a bağlı Kuseyir kasabasına giden gazeteci Quirco, burada ‘ılımlılar’ tarafından kaçırılmış ardından El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’ne satılmıştı. Ancak Foley ve Sotloff’un aksine, Quirco öldürülmeden ülkesine dönebilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!