Sincan’da büyük dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Sincan’da büyük dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 01:01

TOKİ ve Sincan Belediyesi, Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde toplam 5 milyon 265 bin metrekare alanda çalışma yürütülmesi ve 11 bin 518 konut yapılmasına ilişkin protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi, TOKİ ile yaptığı işbirliği kapsamında ilçenin Ulubatlı Hasan ve Saraycık mahallelerinde ‘Kentsel Yenileme Projesi’ başlatacak.

Sincan Belediyesi Kültür Evi’nde dün düzenlenen kesin protokol anlaşması, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna arasında imzalandı.

Ulubatlı Hasan ve Saraycık mahallelerindeki gecekonduların bir an önce temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tuna, “Buralarda terbiyeme müsaade etmeyen durumlar da oluyor. Burada yapılacak binalarda sizlerin de rahat oturabilmesi için buraların bir an önce temizlenmesi lazım. Oraya müteahhit girdiği zaman müteahhitin de çalışma imkanlarının olmadığını biliyorsunuz. Malzemelerin gitmesi bir tarafa binalara teker takıp götürürler, malesef böyle bir sıkıntı var” dedi. Hak sahiplerinin yetki verdiği anda eski yapıların hızlı bir şekilde yıkılarak alt yapı çalışmalarına başlanacağı bilgisini veren Tuna, “Son olarak vatandaşlarımızdan ricam ‘Bu iş ne zaman bitecek’ demeyin, bu iş vatandaşlarımız ne kadar hızlı görüşmeleri tamamlarsa o kadar hızlı bitecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

543 HEKTAR ALANDA DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da, TOKİ olarak Sincan’daki proje de dahil olmak üzere Türkiye genelinde kentsel yenileme projesi kapsamında 110 bin konut yapacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“TOKİ şu anda 55 ilimizde 340 kentsel dönüşüm projesi yürütüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında 25 bin konutun inşaatı devam ediyor. Ankara ve Sincan için önemli bir karar sürecindeyiz. Bu mahallelerde 543 hektar alanda bir kentsel dönüşüm projesi yapacağız. Ciddi ve önemli bir proje. Buradaki en önemli süreç hak sahiplerinin bu projeye yaklaşımı, bu projeyi sahiplenmeleri. Hak sahipleri arasında anlaşmazlık olsa diğer insanların araya girerek anlaşmazlığı çözmesi lazım. İçerisinde kötülük barındıran bir bölgenin milletimiz açısından değiştirilmesi, dönüştürülmesi ve insanca yaşama geçilmesi gerekiyor. Vatandalarımızın görüşme sürecindeki hızı da önemli. Güzel bir şehir inşaa edeceğiz.”

Haberin Devamı

İKİ MAHALLEYİ KAPSIYOR

Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Ulubatlı Hasan ve Saraycık mahallelerinde 975 bin metrekare alanda toplam 11 bin 518 konut yapılması planlanıyor. Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 435 bin metrekarelik alanda 5 ve 9 katlı bloklardan oluşan 5 bin 311 konut, sosyal donatılar, okul, cami, park, yürüyüş yolları ve pazar yeri ve Saraycık Mahallesi’nde de 4 milyon 800 bin metrekarelik uygulama sahasında ilk etapta 540 bin metrekarelik alanda 5 ve 9 katlı bloklarda toplam 6 bin 207 konut, sosyal ve ticari donatılar, okul, cami, park, yürüyüş yolu ve otopark ile pazar yeri yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!