İzlanda 3-0 Türkiye

Güncelleme Tarihi:

İzlanda 3-0 Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 18:08

A Milli Futbol takımımız EURO 2016 Grup elemelerinde ilk maçında adeta hezimete uğradı... Laugardalsvöllur Stadı'nda İzlanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımımız, sahadan 3-0 yenik ayrıldı.

Haberin Devamı

Grubun ilk maçında İzlanda takımına galibiyeti getiren golleri Bödvarsson Gylfi Sigurdsson ve Sigthorsson kaydetti. A Milli Takımımızda Ömer Toprak, 3 dakikada iki sarı kart sonucunda kırmızı kart görerek 59. dakikada takımımızı 10 kişi bıraktı.

A Milli Takımımız, 2. maçında 10 Ekim'de Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak...

İzlanda 3-0 Türkiye

İZLANDA GRUP LİDERİ OLDU

Gruptaki diğer maçlarda Kazakistan, Letonya ile 0-0 berabere kalması, Çek Cumhuriyeti'nin de Hollanda'yı 2-1 yenmesiyle ilk maçlar sonunda İzlanda averaj ile grup lideri oldu. Gecenin tüm sonuçları: Kazakistan 0-0 Letonya, Çek Cumhuriyeti 2-1 Hollanda, Andorra 1-2 Galler, Bosna Hersek 1-2 Güney Kıbrıs, Azerbaycan 1-2 Bulgaristan, Hırvatistan 2-0 Malta, Norveç 0-2 İtalya

Haberin Devamı

İzlanda 3-0 Türkiye


MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

- 77. dakikada Sigthorsson skoru 3-0 yaptı.
- 76. dakikada Sigurdsson'un golü ile fark ikiye çıktı. 2-0

- Hollanda 55. dakikada Stefan de Vrij'in golü ile Çek Cumhuriyeti karşısında skoru 1-1 yaptı.
-
Ömer Toprak 3 dakika içinde iki sarı kart arka arkaya gördü ve 59. dakikada 10 kişi kaldık.
-
İkinci yarıya ev sahibi takım başladı...
İLK YARI SONUCU: İZLANDA 1-0 TÜRKİYE

- Dakika 44: Gökhan Gönül, İzlanda'nın hızlı hücumunu elle kesince milli takımımızda sarı kart gören ilk oyuncu oldu.
- Arda Turan'ın 43. dakikadaki mükemmel şutunu Halldorsson son anda çeldi.
- Grubumuzdaki diğer karşılaşmada Çek Cumhuriyeti 22. dakikada Borek Dockal'ın attığı golle Hollanda karşısında 1-0 öne geçti.
- Milli takımımız, 18. dakikada Bödvarsson'un attığı golle 1-0 geriye düştü...
- Karşılaşmaya milli takımımız başladı.

Mustafa Pektemek rötar yaptı

59. dakikada Ömer Toprak'ın gördüğü kırmızı kart Mustafa Pektemek'in sahaya geç girmesine neden oldu. Milli takımın gol yollarında etkisiz olması üzerine Fatih Terim, Mıstafa Pektemek'i oyuna sokacaktı. Başarılı golcü saha kenarına gelip sahaya girmek için oyunun durmasını bekliyordu. Ancak Ömer Toprak'ın kırmızı kart görmesi üzerine Fatih Terim, Mustafa'yı oyuna almaktan vazgeçti ve yeniden kulübeye gönderdi. Ancak 5 dakika sonra Terim yeniden Mustafa ile birlikte Ozan'ı da sahaya sürme kararı aldı.

Haberin Devamı

İzlanda 3-0 Türkiye

İzlanda'yı kağıt üzerinde 6'ya katladık

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sahaya sürdüğü ilk 11’in toplam değeri 137 milyon 500 bin Euro ile rakibine fark attı. İzlanda’nın ise üstün futbol ortaya koyup dişe diş bir mücadeleye imza attığı sahadaki ilk 11’nin toplam değeri ise 23 milyon 500 bin Euro. İki takımın ilk 11 değerleri arasındaki fark ise toplam 114 milyon Euro ile uçurum oluşturdu.

Türk futbolseverler yalnız bırakmadı

Türk futbolseverler, A Milli Takımı İzlanda'da yalnız bırakmadı. Yaklaşık 15 bin seyirci kapasiteli Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan karşılaşmaya İzlandalı taraftarların ilgisi yüksek olurken, tribünlerde çok az boş yer kaldı. Müsabakayı yaklaşık 200 Türk futbolsever de farkı bölümlerde izledi. Türk taraftarlar için ayrılan bölümde yaklaşık 20 kişi yer alırken, farklı tribünlerde gruplar halinde Türk izleyiciler olduğu görüldü. Statta yerlerini alan Türk izleyiciler, yaptıkları tezahüratlarla milli takıma destek verdi.

Haberin Devamı

İzlanda 3-0 Türkiye

Fatih Terim'den 3 değişiklik

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile oynanan hazırlık maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaparak takımı İzlanda karşısına çıkardı. Danimarka maçının ilk 11'inde sahaya çıkan isimlerden Oğuzhan Özyakup, daha sonra sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken, Olcay Şahan ile Ahmet İlhan Özek ise İzlanda maçında yedekler arasında kendilerine yer buldu. Öte yandan, Danimarka maçına ilk 11'de başlamamalarına karşın, daha sonra oyuna dahil olan Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Olcan Adın, İzlanda müsabakasının ilk 11'inde yerlerini aldı.

İzlanda 3-0 Türkiye

Haberin Devamı

UEFA'nın yeni uygulamasıyla 23 kişilik kadro

UEFA'nın Avrupa Şampiyonası elemelerindeki yeni uygulamasıyla takımlar sahaya 23 kişilik bir kadroyla çıkabildi. Uygulamayla takımların 3'ü kaleci olmak üzere 23 kişilik maç kadrosu oluşturulmasına müsaade edilirken, İzlanda bu hakkın tamamını kullandı. A Milli Takım ise maç kadrosunda 3 kaleciyle 22 isme yer verdi.

İzlanda 3-0 Türkiye

Hava sıcaklığı 11 derece

Avrupa'nın en uzak noktası İzlanda'da, Avrupa'nın kutuplara en yakın başkenti konumundaki Reykjavik'te gerçekleştirilen müsabaka, serin bir havada oynandı. Son 2 gün boyunca süren yağmur, maç günü azalırken, karşılaşma yağmursuz bir havada ve 11 derecelik sıcaklıkta başladı. Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile bazı TFF yönetim kurulu üyeleri de müsabakayı takip edenler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

İzlanda 3-0 Türkiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!