Büyükşehirleri kaybeden CDU göçmenlere açılacak

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirleri kaybeden CDU göçmenlere açılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 17:46

Euro karşıtı Almanya için Alternatif Partisi‘nin (AfD) seçimlerde başarı elde etmesi ve Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) tabanından oy alması ile birlikte CDU’nun büyükşehir belediye başkanlıklarını kaybetmesi parti içi tartışmaları hızlandırdı.

Haberin Devamı

Büyükşehirleri kaybeden bir partinin halk partisi vurgusunun güçlü olamayacağını düşünen CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, partisinin büyükşehir milletvekillerini toplayarak büyükşehirlerin tekrar CDU’ya geçmesi için çalışma başlatılmasını talep etti. CDU’nun göçmenlere daha fazla açılmasını isteyen Genel Sekreter, partiye göçmenlerin üye olmalarının teşvik edilmesini istedi. CDU’nun modernleşmesi gerektiğini söyleyen Tauber, “Büyükşehirlerde belediye başkanlıklarını tekrar kazanmak için şehirlerdeki kültürel çeşitlilikler, yaşam kalitesi, tüketici hakları gibi konulara ağırlık vereceğiz” dedi.

Federal Parlamento CDU Grubu’nun Büyükşehirlerden sorumlu milletvekili Kai Wegner, partisinin ilk defa büyükşehir sorumlusu atadığını ve bunun CDU’nun büyükşehirlere verdiği önemi gösterdiğini söyledi. CDU’nun son olarak Düsseldorf Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmesiyle olayın ciddiyetinin anlaşıldığını ifade ederek, “Eğer CDU, halk partisi olarak kalmak istiyorsa orta vadede büyükşehirlerde tekrar başarıyı yakalamalı.” dedi.

CDU’nun modernleşmesinin ilk adımlarından birisinin göçmenlere daha fazla açılma olduğunu belirten Kai Wegner,toplumun büyük çoğunluğunun göçmenleri normal karşıladığını söyledi ve “CDU da bir göçmen partisidir. Bu kesin ve net bir mesajdır."ifadelerini kullandı. Bu cümlenin bütün teşkilatlarda aynı orandan kabul görmeyeceği gerçeğinin de farkında olduğunu vurgulayan Wegner, şehirlerde insanların farklı etnik kökenden insanlarla bir arada büyüdüğünü ve şehirlerdeki kültürel farklılıkların zenginlik olduğunu kaydetti.

CDU’daki modernleşme sürecinin zaman alsa da parti yönetimi, önümüzdeki Aralık ayındaki parti kurultayında sürece güçlü şekilde delegelerin desteğine başvuracaklar. Bunlara ek olarak CDU, şehirlerde ev kiralarının ödenebilir hale gelmesi, mahallelerde sosyal olarak eşit yerleşim, güvenlik ve aile konularında özel çalışmalar yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!