Furkan'ın canı 95 bin tl..

Güncelleme Tarihi:

Furkanın canı 95 bin tl..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 01:01

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nde oturan Osman Topçu ve Esen Topçu, 5 yıl önce 3 aylık bebekleri Furkan’ın bulunduğu bebek arabasına çarpıp, ölümüne neden olan 2.69 promil alkollü kamyonet sürücüsü 62 yaşındaki Ali Ertürk’e karşı açtıkları tazminat davasını kazandı. Mahkeme, yasal faiziyle birlikte aileye 95 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Kaza 15 Mart 2009’da Yelki Semti’nde meydana geldi. Osman Topçu, eşi Esen Topçu, 10 yaşındaki kızları Sıla ve 3 aylık bebekleri Furkan ile Yelki’de bir yakınlarını ziyarete gitti. Topçu’nun yakını olan lise öğrencisi Tuğçe Ulutaş, 3 aylık Furkan’ı bebek arabasına koyup, ablası Sıla’yla birlikte gezmeye çıkardı.

Yol kenarında ilerleyen bebek arabasına, Güzelbahçe yönüne giden alkollü sürücü Ali Ertürk yönetimindeki 35 TZ 446 plakalı kamyonet çarptı. Bebek arabasındaki 3 aylık Furkan Topçu, çarpmanın etkisiyle yola fırladı. Ağır yaralanan Furkan bebek ile arabayı bebek arabasını süren liseli Tuğçe Ulutaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Furkan Topçu, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Furkanın canı 95 bin tl..

Haberin Devamı

ALKOLLÜ OLDUĞU İÇİN İFADESİ BİR GÜN SONRA ALINABİLDİ

Jandarmanın gözaltına aldığı sürücü Ali Ertürk, yapılan kontrolde 2.69 promil alkollü çıktı. Emekli işçi olan Ali Ertürk aşırı alkollü olması nedeniyle ifadesi bir gün sonra alınabildi. Adliyeye sevk edilen kamyonet şoförü Ali Ertürk ifadesinde şunları söyledi:

"Üç şişe bira içtim. Eve gitmek için direksiyonun başına geçtim. Yolda tümseği geçtiğim anda bir karartı gördüm. Aniden direksiyonu kırdım. Ancak çarpmayı engelleyemedim. Neye çarptığımı fark etmedim. Daha sonra inip baktığımda ölen bebek ve yaralı kızı yerde yatarken gördüm. Yolda bir aydınlatma yoktu. Hızım 30 kilometreydi, yolun durumu hız yapmaya uygun değildi. Kazada benim kusurum yok. Bebek arabası kaldırımın aşağısındaydı."

SÜRÜCÜ 4 YIL 3 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Ertürk hakkında ’bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Furkan bebeğin annesi Esen ve babası Osman Topçu, sanıktan şikayetçi oldu. Esen Topçu ifadesinde, "O bizim biricik oğlumuzdu. Alkollü bir kişi gelip onu bizden aldı. Dördümüzün bir arada fotoğrafı bile yok. Evimizin neşe kaynağı sustu. Alkol alıp direksiyonun başına geçen bu canavar bizi mahvetti" dedi. Baba Osman Topçu da şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Yıldırım, delil ve dinlenen tanık ifadelerine göre sanığı tutukladı. İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilen raporda, sürücü Ali Ertürk’ün 8/8 asli kusurlu, ölen ve yaralananların ise kusursuz olduğu belirtildi. 6.5 ay tutuklu kalan Ali Ertürk, daha sonra tahliye edildi. Mahkeme heyeti, son duruşmada, sanığı 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıp, ehliyetine 2 yıl süreyle el koydu. Yargıtay tarafından cezası onanan sürücü Ali Ertürk, kalan cezasını çekmek için bir süre önce yeniden cezaevine girdi. Ali Ertürk’ün, 6 ay sonra cezasını tamamlayıp çıkması bekleniyor.

TAZMİNAT DAVASI

Ceza davası devam ederken, Topçu çifti Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, 1000’er lirası destekten yoksun kalmak, 50’şer bin lirası manevi olmak üzere toplam 102 bin liralık tazminat istemiyle dava açtı. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada hakim, baba Osman Topçu’ya 9 bini maddi, 20 bin lirası manevi, anne Esen Topçu’ya 10 bin lirası maddi, 20 bin lirası manevi yasal faizi hariç 59 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Kazadan sonra şu an dört yaşına ulaşan bir kızları olan Esen ve Osman Topçu çiftine yasal faiziyle birlikte yaklaşık 95 bin lira tazminat alacak. Ali Ertürk’ün avukatı ise temyize başvurduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!