17.00-00.00 saatleri arasına dikkat

Güncelleme Tarihi:

17.00-00.00 saatleri arasına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 01:11

Radyo Trafik Ankara’nın gönüllü muhabirleri aracılığıyla kayıt altına aldığı verilere göre okulların kapalı olmasına rağmen son üç ayda meydana gelen trafik kazası sayısı, önceki 3 aylık döneme göre arttı. Kazaların büyük çoğunluğu kentin ana arterlerinde saat 17.00 ile 00.00 arasında yaşandı.

Haberin Devamı

Başkent’te, Radyo Trafik Ankara’nın derlediği kaza raporuna göre mart, nisan ve mayıs aylarında meydana gelen bin 445 kaza; haziran, temmuz ve ağustos aylarında bin 579’a çıktı.

Kaza raporuna göre trafik kazaları en çok kentin ana arterleri Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yollarında meydana geldi. Kazaların en çok yaşandığı saatlerin ise 17.00 ile 00.00 arası olduğu kaydedildi. Kaza raporunda, son üç ayda okulların kapalı olmasına rağmen kentte etkili olan sağanak yağışın, kaza sayısında artışa neden olduğu belirtildi. Raporda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Haziran ayında toplam 566, temmuzda 526, ağustosta ise 487 trafik kazası meydana geldi. Hazirandaki kazalarda 50 kişi yaralanırken, 4 can kaybı meydana geldi. Temmuz ayındaki kazaların 481’i ‘hasarlı trafik kazası’ olarak kayıtlara geçti. Yine bu aydaki kazalarda 35 kişi yaralandı, 10 kişi de hayatını kaybetti. Ağustos ayında ise 52 kişi yaralanırken, 10 kişi can verdi.”

Haberin Devamı

EN FAZLA KAZA NEREDE YAŞANDI

Haziran-temmuz ve ağustos aylarında en çok kazanın meydana geldiği noktalar ise şöyle:

“Eskişehir Yolu’nda en fazla kaza ODTÜ Kapılar, Anadolu Bulvarı-1071 Malazgirt Bulvarı katılımı, MTA önü ve Armada önünde meydana gelirken, İstanbul Yolu’nda ise 90 Radarları, Yeni Mahalle Köprüsü altı, A CİTY önü, Anadolu Bulvarı Katılımı, Batıkent Alt Geçidi, Şaşmaz ve Ayaş-Sincan katılımında meydana geldi. Konya Yolu’nda Eskişehir Yolu katılımı, Demir Köprü bağlantısı, Fen Lisesi Kavşağı, Kepekli Rampası, Gazi Hastanesi Alt Geçidi, ve Ak Köprü noktasında, Samsun Yolu’nda ise Fatih Köprüsü katılımı, Aydınlık Evler Dönüşü, Kayaş, Ak Köprü bağlantısı, Mamak Köprüsü ve General Eşref Akıncı Kışlası’nın bulunduğu bölgede yoğun trafik kazası meydana geldi.”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun raporunda Ankara’nın trafik kazalarında ilk sıralarda yer alması üzerine TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu soruları sordu:

Haberin Devamı

“Ankara’da 2014 yılında ölümlü ve yaralamalı kaza sayısı nedir? Ankara’da maddi hasarlı ancak, ölüm ve yaralama olmayan kaza sayısı kaçtır? Ankara’da meydana gelen kazaların ilçelere göre dağılımı nasıldır? Ankara’da meydana gelen kazaların gece ve gündüz saatlerine göre dağılımı nasıldır? Trafik denetimleri yoğunlukla hangi saatlerde yapılmaktadır? Denetim programı tüm ilçeler için aynı mıdır? Kaza sayısının azaltılması, meydana gelen kazalarda ölüm, yaralama ve maddi hasarın azaltılması konusunda ne tür önlemler alıyorsunuz?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!