IŞİD strateji değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

IŞİD strateji değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 13:48

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), "dünya kamuoyundaki imajını düzeltmek için" bir takım kararlar aldı. Buna göre, IŞİD militanları özel izin olmadan, kafa kesme eylemlerinin görüntülerini yayımlayamayacak.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİD tarafından Eylül ayı başında yayımlanan bir kararda, katliam ve kafa kesme görüntülerinin kaydedilmesi ve basın yayın organlarına dağıtılmasına kısıtlama getirildiği ortaya çıktı. "İslam Devleti Genel Komitesi" imzasıyla yayınlanan kararla dünya kamuoyunda tepki çeken eylemlerin görüntülenmesi özel izne bağlandı.

Kararda, "İslam Devleti Genel Komitesi, özel izin dışında kafa kesme eylemlerinin görüntülenmesini, resmi ve gayri resmi kanallar ile sosyal paylaşım sitelerindeki özel hesaplarda yayınlanmasını yasakladı. Konuyla ilgili yapılan her ihlal, ciddiyetle takip edilecek ve bu ihllalerin hesabı sorulacaktır" ifadelerine yer verildi.

IŞİD strateji değiştiriyor
IŞİD militanları nasıl bu kadar acımasız olabiliyor

Bu arada IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani sosyal paylaşım sitesi Youtube'dan yayınladığı ses kaydında, IŞİD'e itaat etmeyen, sözlü, ekonomik ya da fiilen örgüte muhalefet eden Sünnilerin "kafir", Şiilerin tümünün ise İslam'dan çıkan "mürted" olduğunu iddia ederek, "sadece kendileriyle çatışmaya giren kafirlerin" öldürüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Adnani, IŞİD'in hedefi olmak istemeyen sivillerin, "Haçlı" olarak tanımladığı Batılı güçler ve "Safeviler" şeklinde adlandırdığı Şiilere yardım etmemesini, "düşman" safına geçen herkesin hedefleri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

45 KİŞİ SERBEST
Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden (SOHR) yapılan yazılı açıklamada ise Suriye'nin Deyru'z Zor kırsalında "IŞİD'in önce kendileriyle savaşan daha sonra biat edip, kamplarında dini eğitimden geçen 45 kişiyi serbest bıraktığı" belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'e karşı başarılı bir stratejinin bölgesel ortakların güçlü bir şekilde birlikte hareket etmesini gerektirdiğini ifade ederek, bu bağlamda Dışişleri Bakanı Kerry'ye, bu tehdide karşı koymak için gereken koalisyonu inşa etme çabaları kapsamında bölgeye gitmesi talimatı verdiğini söylemişti. Dışişleri Bakanı Kerry de dün yaptığı açıklamada, IŞİD ile mücadele kapsamında dünya genelinde mümkün olan en geniş koalisyonu oluşturmak için bugün Ortadoğu'ya gideceğini söylemişti.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!