Üniversite öğrencileri, 6 bin kilometre pedal çevirecek

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri, 6 bin kilometre pedal çevirecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 13:00

Ege Üniversitesinin 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 6 bin kilometre pedal çevirecek öğrenciler, İnebolu ilçesine ulaştı.

Haberin Devamı

Ekip sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Bintuğ Öztürk, Türkiye'nin 7 bölgesinde 5 sınır kapısına ve 37 ile giderek 6 bin kilometre pedal çevireceklerini söyledi.

Bisiklet turunun İzmir-Antalya ve Sarp Sınır Kapısı-Sinop etabının tamamlandığını belirten Öztürk, "Şimdi Sinop-Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nı kapsayan 3. etabı gerçekleştirmek için yola çıktık. Bir yılda 8 etapta 37 il, 6 bin kilometreyi bisikletle geçerek, gelecek yıl eylülde turumuzu tamamlamayı hedefliyoruz. Bisiklet turumuza farklı bölümlerden 25 öğrenci katılıyor. Bu esas uğraşı spor olmayan arkadaşların yaptığı bir etkinlik ama üniversite çevreyle ilgili mesajını aktarmaya çalışıyor" diye konuştu.

Kapıkule'ye kadar olan bin 70 kilometrelik 3. etabı 17 Eylül'de tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Öztürk, "Eğitimin devamı nedeniyle bir seferde çıkıp hepsini tamamlayamıyoruz. Önceliğimiz eğitim ama eğitim aralarında 8 etaba böldüğümüz Türkiye'yi bir yılda tamamlayacağız. İzmir-Antalya'yı, Sarp-Sinop'u bitirdik, şimdi 3. etap Sinop-Edirne'yi tamamlayacağız. Ardından yine Antalya-Antakya, ardından Antakya-Mardin, Mardin-Van, Van-Sarp, en son da Edirne Kapıkule-İzmir etabıyla turumuzu bitireceğiz. Proje kapsamında Kapıkule, Sarp, Cilvegözü, Nusaybin ve Gürbulak sınır kapılarına kadar gideceğiz" ifadesini kullandı.
Öztürk, projeye Bornova Belediyesi ve Accell Bisiklet Firması'nın sponsor olduğunu kaydederek, çevre kirliliği ve bisikletin sağlıklı yaşamın parçası olduğuna dikkat çekmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!