Kaydını yaptır, "İstanbulkart"ını al

Güncelleme Tarihi:

Kaydını yaptır, İstanbulkartını al
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 12:06

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin toplu taşıma araçlarını kullanımında kolaylık sağlamak için yeni bir çalışma başlattı.

Haberin Devamı

İETT, Üniversiteler ile yaptığı işbirliği çerçevesinde kayıt yaptıran öğrencilere eşzamanlı olarak ‘İndirimli İstanbulkart’larını teslim edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda yapılan çalışma ile Üniversiteli öğrencilere indirimli seyahat için büyük kolaylık sağlandı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler evraklarla uğraşmadan, sıra beklemeden indirimli ‘İstanbulkart’ına kayıt esnasında sahip olacak.

İETT, Üniversiteye kayıt yaptıran 125 bin öğrenciye kayıt anında öğrenci indirimli ‘İstanbulkart’larını teslim edecek. Özellikle il dışından gelen öğrenciler, hiçbir zorluk yaşamadan indirimli kartları ile toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılacaklar.

İETT; İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi gibi toplam 43 Üniversite ile işbirliği içerisinde bu çalışmalar tamamlandı.

Öğrenciler, kayıt esnasında aldıkları kartlarına 10 TL yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkart’larını indirimli tarifeyle kullanabilecekler. İETT, Üniversitelere biletmatikler de yerleştirerek kart dolumlarının okullarda yapılmasını sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!