Hakim ve savcılara 1155 TL zam

Güncelleme Tarihi:

Hakim ve savcılara 1155 TL zam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 10:33

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk derece mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılara 1155 TL zam yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Hakim ve savcılara 1155 TL zam
Yargı için en kritik seçim olan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine bir ay kala Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan hakim ve savcılara müjde geldi.

Bozdağ, yapılan yeni düzenleme çerçevesinde tüm hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen 1155 TL zam yapılacağını açıkladı.

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada Ekim ayında TBMM'nin açılmasının ardından teklif olarak getirilecek düzenlemelerde ayrıca şu unsurlar olduğunu açıkladı;

* Hakim ve savcılara sicil affı
* İdari yargıda ve Danıştay'da görev yapan, ancak hukuk fakültesi mezunu olmayanlara, sınavsız hukuk fakültelerine girme hakkı
* Hakim ve Savcılara, silah satın alma ve edinme konusunda emniyet mensuplarının haklarının tanınması.

Haberin Devamı

YARSAV BAŞKANI ARSLAN: "YARGI ONURU SEÇİM RÜŞVETİNE FEDA EDİLEMEZ"

YARSAV Başkanı Murat Arslan da, hakim ve savcı maaşları konusundaki yeni düzenlemenin HSYK seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşmesine dikkat çekti.

Arslan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Yapılan yeni maaş düzenlemesi hakim ve savcılar açısından bir haktır, hakkın teslimidir. Ancak yargıyı onurlu kılan bağımsızlık özelliğinin hiçbir seçim rüşvetine feda edilmeyeceğine inanıyoruz."

BOZDAĞ'DAN ÇOK TARTIŞILACAK AÇIKLAMALAR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yargı ve Fetullah Gülen cemaati ile ilgili çok sert konuştu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iadesi için ABD Başkanı Obama'dan yardım istendiğini açıkladı.

Bozdağ, 12 Ekim'deki HSYK seçimi öncesine günler kala muhalefete anayasa değişikliği çağrısı yaptı. Bozdağ, yargıya 1155 liralık seyyanen zam ve 1500 kişiyi kapsayan sicil affı teklifini yarın TBMM'ye sunacaklarını açıkladı.

Bozdağ, adli yargıda görev yapan hakim ve savcılara sınavsız hukuk fakültesi yolunu açtıklarını söyledi. Bozdağ, mesleğe yeni başlayan hakimin maaşanın 5 bin 141 liraya yükseleceğini söyledi.

Paralel yargı ile anayasal ve yasal tüm tedbirleri alarak mücadale edeceklerini vurgulayan Bozdağ, "Türk yargısının Fethullah Gülen yargısı hakim ve savcıların Fethullah Gülen'in hakim ve savcıları savcıları gibi isimlendirilmesine asla müsade etmeyeceğiz. 12 Ekim'deki seçimde hakim ve savcıların kendi üzerlerinde oluşan bu gölgeden kurtaracaklarına inanıyorum" dedi.

Bozdağ, yargı bağımsızlığı üzerindeki en önemli tehditin paralel yargı olduğun söyledi ve muhalefete yeniden anayasa değişikliği ile HSYK seçimi kaldırma çağrısı yaptı.

YARSAV MI CEMAATSAV MI?

Bozdağ, teklifin HSYK seçim rüşveti eleştirileri için "Kara propaganda. Çirkin. Yargıyı rencide etmeye dönük" dedi.

Bozdağ, YARSAV listesini "YARSAV mı CEMAATSAV mı" diye eleştirdi. Bozdağ maaş zammı için "analarının ak sütü kadar helal" ifadesi kullandı. (Oya ARMUTÇU / ANKARA)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!