Başka yol yok

Cumhurbaşkanıyla problemi olanlar, onu ordan indirmek için 5 yıl bekleyecekler. Kural böyle, yasa böyle, teamül de böyle.

Haberin Devamı

Yeni Başbakan’la ve Hükümet’le problemi olanlar onu ordan indirmek için 10 ay bekleyecekler. Eğer aceleleri varsa, mecliste 276’yı bulup hemen düşürebilirler.

***

Bunun dışında başka yol yok. “Var” diyenler mertçe çıkıp parmak kaldırsın.

Kaldıramayanlar sinsilik gereği başlarını öne eğsin, öylece beklesin.

Onu da yapamayanlar, rakı masasında atıp tutsun.

.........

Peki, 5 yıl sonrası için bari bir plan program var mı? Ekmeleddin Bey o tarihte

78 yaşına geleceğine göre, kulübede yedek bir oyuncu ya da dışardan transfer biri ufukta gözüküyor mu?

Peki, 10 ay sonrası için strateji ve hedef nedir? Partinin fizik kondisyonunu iyi bilen Muharrem?İnce’nin gerçekci tahmini gibi rota “önce yüzde 30”lar mıdır, yoksa Bolkepçe Gürsel kardeşimin

zengin gönlüne göre yüzde 40’lar yine cepte keklik midir?

***

Haberin Devamı

Mesele bunlar değil. Hükümetler gelir geçer, birileri yine gelir yine geçer.

Fakat şunu iyi bilin ki Çözüm Süreci’ne köstek olan hiçbir parti, artık iktidarın yanından bile geçemez. Gölgesinde bile yürüyemez.

Buna Demirtaş da dahil. Barış Süreci sayesinde aldığı yüzde 10 oyu, tapulu malı zannetmesin.?Sürece köstek olan genel duruşu, kimsenin gözünden kaçmıyor, Öcalan’ın bile...

Yahu Demirtaş, sen yüzde 10’la hemen böyle şımaracaksan, yarın 20-25 puanlara geldiğinde kimbilir hangi dağları sen yaratmış olacaksın.

Not:

Kurultayda en hoşuma giden:

Çoğunluğun kararına gösterilen saygıdır... Daha da mühimi: Kılıçdaroğlu’nun, o çoğunluk sayesinde koltuğunu muhafaza etmesidir... Şükürler olsun.

Yazarın Tüm Yazıları