Slaven Bilic'ten önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Slaven Bilicten önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 06:54

Beşiktaş'ın Hırvat Teknik Direktörü Slaven Bilic Ntvspor'un canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Bilic'in konuşmasından satırbaşları şöyle;

* Geçen sezon Beşiktaş'ın üçüncü olacağı düşünüyordu. Bu sezon pozitif yönde bir şeyler değişti. Artık Beşiktaş şampiyon olabiliecek güçte görülüyor... Beşiktaş ligin favorisi mi?

- Medya için kimin favori olduğunu konuşmak güzel. Biz büyük bir kulübümüz stadımız olsa da olmasa da Beşiktaş her zaman şampyionluk için mücadele eder. Şampiyon oluruz demek çok kolay. Ama bir taraftan da diğer takımlara saygısızlık olur. Beklentimiz şampiyon olmak. Ama bunu garanti edemeyiz. Garanti edeceğimiz tek şey her zaman en iyisini yapacağımız. Biraz şansla önemli noktalarda olabilir.

Özgüvenimizi çalışmadan sadece konuşarak da sağlayamazsınız. Özgüvenimizi ve takım karakterimizi yükseltmek için üst takımlara karşı iyi maçlar oynamalıyız. Feyenoord ve Arsenal karşısında. Bu maçlarda güzel bir momentum yakaladık. Türk medyasından olumlu eleştiriler aldık. İngiltere'den de benzer güzel yorumları aldık. Arsen Wenger ile ofisinde konuştum... Bana bu kadarını beklemediğini söyledi. Bize çalışmıştı ama bu kadarını beklemiyordu.

* Beşiktaş'ta yeni bir sözleşme tekifi gelse imzalar mısınız?

- Burayı çok seviyorum. Arkadaşlarım ailem seviyor. Kalmam ya da kalmamam önemli değil ben burayı seviyorum. Her gün yapmanız gereken şey iyi olmak... Bu yıl çok iyi başladık.. Geçen sezon da çok iyi başladık. Galatasaray'a karşı şok bir maç oynadık. Ben ceza aldım. Ondan sonra bir anda taraftardan mahrum kaldık. Bir sürü hikaye geldi.

Haberin Devamı

Bu sezon da yakaladığımız ivme bir anda elimizden gidebilir. Sadece yarına odaklanmalıyız. Şu an yakaladığımı ivmeyi sürdürebilmek için çalışmalıyız. Maç maç konsantre olmalıyız...

* Takım kadronuz bütün sezonu götürebilecek kadar derin mi?

Bu sezon minimum 54 maçımız var. Umarım daha falzası da olacak. 5 oyuncu getirdik. Bu sezon daha dengeliyiz. Burada 6 yorumcu olsaydı. 4 yorumcu memnun olmayacaktır. O dört kişi için başka bir şov iş bulmalısınız. Biz geçen yıl Avrupa kulvarını da düşünerek kadro yaptık. Ama ceza aldık. Bizim başımıza gelen de bu oldu. Mesala Eneramo örneği... Almeida'nın kalıp kalmayacağı belli değildi.. Sezon başında 6+2 olan yabancı kuralı 6+0 oldu. Almeida kaldı.. Ve Avrupa'dan elendik. Eneramo çok iyi bir adam olmasına rağmen oynayamadığı için düşüş başladı.

"BİR SAĞ BEKİM DAHA OLSUN İSTERDİM"

Bu sezon sakatlıklardan cezalardan zarar görmezsek iyi bir iş çıkarabilir. Bizim takımımız tecrübesiz. Haftada üç maç olduğunu düşünürseniz... Oyuncularımın nasıl tepki vereceğini biliyorum. Ama bir sağ bekim daha olsun isterdim. Ama önemli değil. Bu koordinasyonu kurmaya çalışıyoruz.

"MANCHESTER CITY DEĞİLİZ"

30 oyuncuyu aynı anda idare edemezsiniz. Biz Manchester City değiliz. Oyuncuları oynamadan sadece paralarını ödeyerek mutlu edemezsiniz. Gereğinden fazla oyuncu yüklemek yerine elimizdeki imkanları kullanmak daha iyidir.

Sağ beke transfer yapamadık ama dört oyuncumuz var. Serdar, İsmail, Necip, Ümit... Bir problem olursa Sivok, Atiba hatta Veli bile oynayabilir.. Takım içerisinden bu sorunu çözebiliriz. Serdar, Feyenoord'a karşı iyi maçlar oynadı. Sakatlandı. farklı opsiyonlar denedik. Ama Serdar için bu şu anlama gelmez... Kaç maç oynar garanti edemem. Belki 2 maç belki 34 maç... Nasıl çalıştığını gözlemliyoruz ve rekabeti gözlemleyip karar veriyoruz.

* İngilere'de bir laf vardır... Forvetiniz kaç kişi olursa olsun. 50'den fazla gol atamazsanız şampiyon olamazsınız. 20'den az atarsanız da küme düşersiniz. O yüzden dünya futbolunda herkes forvet satın alır. Biz de öyle yaptık ve forvete yatırım yaptık.

"SOSA TAM BİR İŞKOLİK"

Sosa, çok yetenekli, duran topları iyi kullanıyor. Bütün kaynaklarımı kontrol ettim ve almadan önce sorguladım. Methalist'in kaptanıydı. Kolay kolay futbolcu satmayan bir takım. Ama malesef ki Ukrayna'daki iç savaş sonrası bu mümkün oldu.

Şu anda çok hazır değil. Fİt görünüyor ama biraz oynamaya ihtiyacı var. Ama zaten her halükarda fit görünen bir oyuncu. Özgüveni çok yüksek. Son bir ay fitness koçu ile çalışmış. Ama yüzde yüz hazır değil, acele etmeyeceğiz.

FAVORİ SİSTEMİM: 4-4-2

Benim favori sistemim 4-4-2... Kimi suçlayabileceğini bulabilirsiniz. Ofansif de olabilir, defansif de olabilirsiniz... İki forveti ileri atar topu da öne atarsınız... Türkiye'yi yendiğimiz de Hırvatistan milli takımı ille de böyle yapmıştık. Mersin önünde de saha kötüydü öyle yaptık. Saha kötü pas yapamayacaktık. Böyle oynayarak gol bulduk.

"DEMBA BA İNSAN CANLISI BİR ADAM"

Demba Ba'nın sakatlığı ile ilgili dedikodular var. Kötü dedikodular bunlar. Demba Ba, herhangi bir oyuncu sakatlandığı gibi sakatlandı. Birkaç gün içinde antrenmanlara başlayacak. Şu anda ne zaman hazır olacağını bilmiyorum. Umarım önemli maçlarımıza yetişir. Ama aceleci olmayacağız. onun sakatlığı hepimizi etkiledi. Bu star oyuncular takıma olumsuz etki yapabilirler. Ama Demba Ba 2 yıldır burada gibi davranıyor."

Bütün üst düzey starlarla oynamanın zorluğu. Her hafta gol atmak zorundalar. Ronaldo ve Messi 2 hafta gol atmadığı zaman eleştiriler yağıyor. Bizim Demba'dan isteğimiz bu değil. Biz onuın yükünü hafifleteceğiz. O da baskı altında. Bu baskıyı olumluya çevirmeye çalışacağız.

Haberin Devamı

"PRANDELLİ'YE ÇOK SAYGI DUYUYORUM"

Fenerbahçe'nin hocası yeni değil. Pozisyonu yeni sadece. Ersun Yanal ile çalışıyordu. Artık takımın başında. İşi kolay değil. Karar almak, fikir vermekten zordur. Galatasaray'ın başında Prandelli var. Çok saygı duyduğum bir insan. Kendisine hayranım. Ona karşı Euro 2012'de oynamıştım. İtalya'yla 1-1 kalmıştık. İlk kez ülkesinden ayrıldı.

Halilhodzic de çok deneyimli bir hoca. İyi bir takımı var. Kendi oyuncularına sahip olmak oldukça iyidir. Şampiyonluk için 4 aday var. Her maç zor olacak. İçerde ve dışarda zorlu maçlar olacak. Kasımpaşa da yine zirveyi zorlayacaktır. Bursa'nın iyi bir teknik direktörü var. Karabük'ü ve hocasını beğeniyorum.

"ŞAMPİYONLUK UMUDUMUZU KİMSE BİZDEN ALAMAZ"

Türkiye Ligi artık 3-4 takım arasında geçmiyor. Çok gelişti artık takımlar. Savunmada ya da önde çok iyi organize oluyorlar. Her takımda Afrikalı bir oyuncu var. Sivasspor da iyi durumda. Kadrolarını korudular. Şampiyonluk için beklentim şu: Yarışa aday takımlar var. Bunun haricinde büyük bir sonuç beklemiyorum. Tahmin söylemek kolay. Şampiyonluk bizim planımız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu bizim hayalimiz. Tabii ki favori değiliz ama kimse bu umudu bizden alamaz.

Avrupa'da da mümkün olduğu kadar ileriye gidebilmek. Türkiye Ligi'ndeki bütün rakiplere saygım var.Avrupa Ligi'ndeki takımlar gibi. Deplasman maçları zor olacak. Grupta kolay takımlar çekemzsiniz. Biri Yunanistan'a biri Belgrad'a. Diğeri de en uzağa, Londra'ya. Beldrad'ı çok iyi biliyorum. Yunan ekibini de çok iyi biliyorum. Kulübün sahibi zengin. Birçok Arjantinli oyuncuları var. Zor maçlar olacak ama korkmuyoruz. Saygı duyuyoruz. Grup için şansımız var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!