Kiralık yazlık arayan tatilcileri dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Kiralık yazlık arayan tatilcileri dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 19:23

İzmir'de internetten yazlık kiralamak isteyen tatilcileri dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı.

Haberin Devamı

Çeşme ilçesinde polise başvuran vatandaşlar, konut kiralama ve satış hizmeti veren bir internet sitesinde fotoğraflarını görerek beğendikleri yazlığı kiralamak için görüştükleri kişinin, peşinat olarak aldığı parayla kayıplara karıştığı bilgisini verdi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şikayetler üzerine internet sitesi, telefon ve hesap numaraları üzerinden zanlıların tespitine yönelik yürüttüğü çalışmada, sahte kimliklerle bankada hesap açan ve paraları alan kişinin benzer suçlardan sabıkası olan Oğuz K. ile yabancı uyruklu kadın S.S. olduğunu, bankanın güvenlik kamera görüntülerinden tespit etti.

Ekipler sürdürdükleri çalışma sonrası Oğuz K. ve S.S'yi yakalayarak gözaltına alırken, evlerinde 20 cep telefonu, değişik GSM hatları, 3 sahte kimlik, çok sayıda kimlik fotokopisi, 3 bankamatik kartı, 1 dizüstü bilgisayar ve içerisinde kişilerin telefon ve araç bilgilerinin bulunduğu 3 not defteri ele geçirildi.

Şüphelilerin benzer yöntemle İzmir, Antalya, Bursa, Manisa, İstanbul, Bodrum ve Datça'da 36 vatandaşı dolandırdığı iddia edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden Oğuz K. tutuklanırken, S.S ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!