Galatasaray'ın son golü Borsa'ya

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın son golü Borsaya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 18:05

Sarı kırmızılı kulüp, ‘finansal’ uyarıda bulunan Borsa Yönetim Kurulu’na tepki gösterdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın çok daha kötü durumda olduğunu savunan sarı kırmızılılar, Borsa Yönetim Kurulu’nu tarafsız davranmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü, Borsa Yönetim Kurulu'nun yaptığı 'finansal' uyarının ardından bir KAP'a bir açıklama yaparak finansal tedbirlerin düzeltilmesi için alınacak önlemleri sıraladı. Finansal yapının düzeltilmesine yönelik tedbirlerin ayrıntılı biçimde sıralandığı açıklamada, Borsa Yönetim Kurulu’nun taraflı davrandığı öne sürülerek, şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz, faaliyet göstermekte olduğumuz futbol sektöründeki diğer şirketlere göre her türlü objektif gösterge açısından en sağlam mali yapıya sahipken, İlgi yazınızda ifade edilen uyarıların sektördeki şirketler arasında ayırımcılık yapıldığını düşündürecek şekilde selektif olarak yapılması son derece düşündürücüdür. Nitekim son yıllık mali tablolara bakıldığında Şirketimizin özkaynakları bir önceki yıla göre 55 milyon TL artışla negatif 15,5 milyon TL’ye erişirken, aynı sektörde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Yatırımları A.Ş.’nin özkaynakları aynı dönemde 363 milyon TL azalarak negatif 240,5 milyon TL, Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin özkaynakları ise 144,2 milyon TL azalarak negatif 364,1 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Yine KAP’ta açıklanan 31/05/2014 tarihli finansal tablodan da görüleceği üzere, objektif kriterlere göre Şirketimizden çok daha önce uyarılması gereken şirketler belliyken, bu yapılmayıp Şirketimiz hisse değerini düşürebilecek şekilde taraflı bir uyarı yapılması telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilecek olup, bu konuda sayın Yönetim Kurulunuzun sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!