Bigpara'da borsa ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

Bigparada borsa ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 00:56

Borsa İstanbul (BIST) borsa verilerini ücretli hale getirdi ancak Bigpara bu ücreti kullanıcılara yansıtmayarak ücretsiz yayın yapmaya devam ediyor. Kullanıcılar bigpara.com internet sitesine girerek borsa ile ilgili anlık verilere erişebiliyor ve hisse senetlerindeki fiyat hareketlerini takip edebiliyor.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul geçtiğimiz hafta itibariyle verileri canlı yayınlamak isteyen kurumlara, kullanıcı adedine göre ücret ödeyerek lisans sahibi olma şartı getirdi. Bu uygulama ile eş anlı (real-time) veriler lisans ve ücrete tabi oldu. Bigpara ise BIST verilerini daha da geliştirerek ücretsiz yayınlamaya devam etme kararı aldı.

Daha önce sadece son ve değişim verilerini anlık olarak yayınlayan portal, şimdi bu verilerin yanında alış, satış, en yüksek ve en düşük fiyat verilerini de anlık olarak yayınlamaya başladı.

‘Canlı borsa’ nasıl kullanılacak?

Borsa verilerini ücretsiz takip edebilmek için ilk girişte bir kereye mahsus olarak ad, soyadı, adres, posta kodu, şehir ve ülke bilgilerini girmek gerekli olacak. Bu bilgiler ise, bigpara tarafından Borsa İstanbul’a iletilecek.

Haberin Devamı

Ardından kullancılar anlık borsa takibi yapmaya başlayabilecek.

CANLI BORSA İÇİN TIKLAYIN...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!