Ekonomik kriz futbola sökmüyor

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz futbola sökmüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 16:08

Yaz transfer döneminde Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş sadece bonservislere 56 milyon Euro civarında para harcadılar...

Haberin Devamı

Bu yaz transfer dönemin üzerinde en çok durulan konularından biri ekonomik sıkıntılar oldu. Gerek parasızlık gerekse UEFA Mali Kriterleri nedeniyle bu yıl kulüpler elinden geldiğince az para harcamaya çalışsa da Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın bonservislere verdikleri para 160 milyon TL’yi buldu.



REKOR TRABZONSPOR’DA
Yaz döneminde en çok bonservis bedelini yaptığı 22 transferle Trabzonspor harcadı. Trabzonspor sadece oyuncu bonservislerine 29 milyon Euro harcadı.


GALATASARAY DA KESENİN AĞZINI AÇTI
Kemer sıkma politikası yürüten Galatasaray, Olcan ‘a 4.5, Tarık’a 4.750, Yasin Öztekin’e 2.5 ve Dzmaili’ye 2.3 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Galatasaray’ın cebinden çıkan toplam para 14.5 milyon Euro oldu.


SON 3 SEZONUN EN FAZLASI
“Feda” kampanyası ile Beşiktaş’ta göree gelen Başkan Fikret Orman, en fazla bonservis bedelini bu yıl ödedi. Demba Ba’ya 6.5, Gökhan Töre’ye 4, Motta’ya 1 ve Sosa’ya 1.4 milyon Euro ödeyen Orman yönetimi toplamda 13 milyon Euro harcadı.

(futbolarena.com)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!