ABD Savunma Bakanı Hagel, IŞİD için Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

ABD Savunma Bakanı Hagel, IŞİD için Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 13:17

Galler’deki NATO zirvesinde IŞİD’e karşı içinde Türkiye’nin de olacağı bir koalisyon düşüncesinin oluşmasından sonra ABD’den Ankara’ya ilk kritik ziyaret bugün yapıldı.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve beraberindeki heyet, Ankara’ya gelir gelmez önce Genelkurmay Karargâhı’na giderek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le bir görüşme yaptı.

ABD Savunma Bakanı Hagel, IŞİD için Ankarada

Hagel daha sonra ise Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da bulunduğu kabulde, Hagel'e, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson eşlik etti.

Hagel'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hagel’in ana gündeminde IŞİD’e karşı mücadelenin yanı sıra NATO’nun Ukrayna’ya acil müdahale birliği gönderme planı da var. Hatırlanacağı gibi ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölge ülkelerinin yer alması gerektiğini belirtmişti. Türkiye ise IŞİD’le mücadele koalisyonu içinde aktif şekilde yer almaya, örgütün elinde Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil 49 Türk rehine olması nedeniyle sıcak bakmıyor. Ankara daha çok istihbarat paylaşımı ile sınır güvenliğinin artırılması çalışmalarında yer almak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!