Tarihi değil turistik

Güncelleme Tarihi:

Tarihi değil turistik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 01:17

İZMİR'e gelen turistler sadece kentin arkeolojik değeri olan ören yerlerine, müzelere değil ibadetin yapıldığı camilere de yoğun ilgi gösteriyor. Turist kafilelerinin tarihi camiler yerine Varyant 'ta bulunan Fatih Camii'ne götürülmesi ise tartışılıyor. İZMİR'e gelen turistler sadece kentin arkeolojik değeri olan ören yerlerine, müzelere değil ibadetin yapıldığı camilere de yoğun ilgi gösteriyor. Turist kafilelerinin tarihi camiler yerine Varyant 'ta bulunan Fatih Camii'ne götürülmesi ise tartışılıyor.

Haberin Devamı

Tur rehberleri tarafından kafileler halinde, kentimize gelen turistler, kentin tarihi değere sahip camiler yerine tarihi ve mimari değerleri olmayan camilere götürülmesi tepkilere neden oluyor. Bunun en çarpıcı örneklerini başında ise Varyant Fatih Cami geliyor. Eskiden mescit olarak kullanılan, bir evin üzerine inşaa edilen cami 1996 yılında ibadete açıldı. Caminin mavi çinilerle kaplı dış cephesi turistlerin ilgisini arttırıyor
Oysa Fatih Camiinin tam karşı sokağında yer alan Akarcalı Mehmet Efendi tarafından 19. yüzyılda inşa ettirilen Akarcalı Cami'ne ise hiçbir turist kafilesinin götürülmemesi semt sakinlerinin tepkilerine neden oluyor. Çevrede oturan vatandaşlar, korunması gereken kültür varlığı olarak eski eser tesciline sahip Akarcalı Mehmet Efendi Camii yerine turist kafilelerinin, tarihi değeri bulunmayan Fatih Camii'ne götürülmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!