Irak’ta IŞİD’e ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

Irak’ta  IŞİD’e ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 01:24

ABD’ye ait savaş uçaklarının, Irak ordusuyla beraber Ramadi kenti ve El-Enbar vilayetinin batısındaki Bervana kasabasına düzenlediği hava saldırısında 42 IŞİD militanı öldü.

Haberin Devamı

Irak Ordusu Enbar Operasyon Gücü Komutanı Korgeneral Reşid Felih de ordunun, Ramadi kentine hava destekli kara operasyonlarında Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanlarıyla çatışmaya girdiğini ve 42 IŞİD militanının öldüğünü kaydetti.

DİYALA’DA OPERASYON

Öte yandan Irak’ın doğusundaki Diyala polis merkezi medya sorumlusu Albay Galib Atıyye, AA’ya yaptığı açıklamada, aşiretlerin destek verdiği ordu ve polis güçlerinin Diyala’nın merkezindeki Bakuba’ya 45 kilometre uzaklıkta bulunan Seddi Sudur el-Ervaiyye bölgesindeki IŞİD mevkilerine hava destekli operasyon düzenlediğini belirtti. Çıkan çatışmada IŞİD’e mensup 15 militanın öldürüldüğünü, ağır silahların taşındığı 2 aracın da imha edildiğini belirten Atıyye, hükümete bağlı güvenlik güçlerinin ise herhangi bir kayıp vermediğini dile getirdi. Önceki gün de Suriye Hava Kuvvetleri IŞİD’in ülkedeki merkezi Rakka kentine hava saldırısı düzenlemiş, 20 sivil ve 9 İŞID üyesi ölmüştü.

TAHRAN’DAN IŞİD’E KARŞI ÇAĞRI

Haberin Devamı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD yönetiminin terör örgütü IŞİD ile mücadelesinde ciddi olmadığını iddia ederek, terörle mücadele için uluslararası işbirliği çağrısı yaptı. İran devlet televizyonuna konuşan Zarif, ABD’nin IŞİD’i desteklediğini öne sürerek, “Amerikalılar bu güne kadar bu konuda çifte standart politikası uyguladılar ve ciddi değillerdi. Suriye’de IŞİD’i uzun süre çeşitli şekillerde desteklediler ve şimdi ne yapacaklarına karar veremiyorlar. Bu konuda savundukları argümanları da arkalarında bıraktılar” dedi.

Bir Lübnanlı asker daha infaz edildi

Lübnan’ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında IŞİD militanları tarafından kaçırılan Lübnanlı askerlerden birinin daha boğazı kesilerek öldürüldüğü bildirildi. AA muhabirinin, ismini vermek istemeyen bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, lavaboya gittiği sırada IŞİD militanlarına ateş açıp kaçmaya çalışan Lübnan askeri Abbas Midlic, militanlar tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Kaynak, askerin silahı nasıl ele geçirdiğiyle ilgili bilgi vermedi. IŞİD militanları daha önce öldürdükleri askerlerden Ali Seyyid’in cesedini geçen pazartesi arabuluculara teslim etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!