Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KÜÇÜLMÜŞ AYAKKABILAR VE MONT

Merhaba Ayşe Hanım,
Benim küçük gibi görünen ama gerçekten büyük bir sorunum var.
2 çocuk annesiyim, kızlarımdan biri bu sene okula başlıyacak.
Kızımın üstüne giyebileceği hiç bir şeyi yok desem yeridir. Bir kot pantolonu, iki üç tişörtü var.
Biz köyde oturuyoruz, buralarda kış çetin geçer, okul yolu zaten çok uzak, okula önlüksüz gönderebilirim ama montsuz ve ayağını sıcak tutabileceği ayakkabısı olmadan çok zor.
Eşim çok iyi ve çok çalışkan bir eşim var ama bulunduğumuz bölgede işsizlik hat safhada, her ne yaptıysa nereye başvurduysa kendisine dönen olmadı.
Şimdi sizden tek isteğim sesimi hayır sever anne ve babalara duyurmanız.
İhtiyaç listem; okul önlüğü (olmazsa da olur)
30 numara kışlık ayakkabı
6 yaş kışlık mont
(çocuğunuzdan kalan küçülmüş ayakkabılar da olabilir)
Elif
Cevap: Sevgili Elif, okur dostlarımdan sana yardım etmek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

….

Haberin Devamı

SERDAR RUMUZLU KİŞİ İLE İLGİLİ

Sevgili Ayşe Hanım,
Serdar rumuzlu Ülkü ve Nisa adlı kızları olan kişiye kendime göre bir yardım yapmak istiyorum.
Bilgilerini gönderirmisiniz lütfen?
Teşekkürler
Gonca

CEVAP: Sevgili Gonca, harikasın, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

….

BURS
Merhaba Ayşe Abla,
Utanarak yazıyorum burdan başka çarem kalmadı artık. Ben Girne … Üniversitesi’nde tam burslu okuyorum. Oraya gitmek hayatımın hatasi oldu, babam emekli, banka kesintisi var ve babam yetişemiyor artık.
kardeşlerimin hepsi okuyor. Babam okulu birakmamı söyledi gönderecek gücü kalmamış. Her yerde borç, maaşında icra var. Türkiye’ye yatay geçiş hakkı kazandım ama okul verdiği bursun hepsini istiyor, ne gücüm var verecek, ne de okula gidecek gücüm var.
Sizden tek isteğim bu okulun istediği paraya bi çare bulmanız okulu bırakmak istemiyorum buraya gelirsem gider iş bulur çalışırım gerekirse ama ben orda yapamıyorum abla. sadece sıkıntımı dile getirdim, yardım ederseniz çok mutlu olurum.
Berivan

Cevap: Sevgili Berivan, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim

….

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIM
İyi günler. 01.09.2014 tarihli "ÇOCUKLARIM" başlığıyla iletisi yayınlanan Serdar Bey'in iletişim bilgilerini alabilir miyim? Umarım biraz olsun yardımımız dokunur.
Banu

CEVAP: Sevgili Banu, harikasın, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.
…..

HAYIR SEVERLER DUYUN SESİMİ

Merhabalar ben İbrahim,
21 yaşındayım, … üniversitesi …meslek yüksek okulu öğrencisiydim. bu yıl mezun oldum dikey geçiş sınavıyla inşallah devam edeceğim okumaya.
sizlere biraz aile durumumu anlatayım. benim babam şahsi sebeplerden dolayı çalışamıyor, annemse ev hanımı. ben bu yaz çalışarak anneme babama bakmaya çalıştım ama harç parası, önümüzdeki yıl yurt param, okul masraflarım bunları ben karşılayamam.
istediğim şudur; ben burs talebinde bulunuyorum, ne olur bana yardım edin. okulumu bitirmeme yardım edin lütfen.
siz değerli ablalar, abiler olmasa benim gibi kaç yardıma muhtaç insan ne zorluklar çeker, benim kredi ya da bursum yok. zor zar iki yıl bitirdim ama yardım etmek isteyen olursa onun sayesinde eğitimimi tam olarak karşılayacağım sizlerden haber bekliyorum son umudum sizlersiniz bu hafta harç paramı yatırmam gerekiyor.
iyi haberlerinizi bekliyorum.
İbrahim

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili İbrahim, okur dostlarımdan sana harç parası vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

HARÇ PARASI 400 LİRAYA İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Abla,
18 yaşındayım, bu sene üniversite sınavına girdim ve kazandım. Ankara’da yaşıyoruz. Babam apartman gorevlisi benden hariç 2 kardeşim daha okuyor. Yeme içme giyim yetmiyor. haliyle Üniversiteye başvurabilmem için harç parası
400 liraya ihtiyacım var. ktü üniversitesini kazandım.
Yurt parasını falan hiç katmıyorum bile.
Babam seni oraya kadar göndermem, durumum yok diyor
bana yardım eli uzatacak okurlarınıza sesleniyorum
Lütfen duyun sesimi
Rumuz sesimi duyun.
Annemin numarasını veriyorum çünkü onunla ortak kullanıyoruz.

Cevap: Okur dostlarımdan sana harç parası vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

Haberin Devamı

BEBEK MAMASI VE BEZ YARDIMI

Merhaba,
25.08.2014 tarihli bebeğime süt veremiyorum başlığıyla size yazan Tuba Hanım’a bebek maması ve bez yardımı yapmak istiyorum. Bilgilerini tarafıma iletmenizi rica ederim.
Merve

CEVAP: Sevgili Merve, harikasın, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

…..

ÇOCUKLARIM

Ayşe Hanım merhaba,

http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/85/Ayse-Aral/52407/Yetis-Ayse linkindeki ÇOCUKLARIM başlığı altındaki, çocuklarına okul kıyafeti almak isteyen babaya okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi göndermek isterim. İletişim bilgilerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgilerimle
Hülya

CEVAP: Sevgili Hülya, harikasın, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

….

Haberin Devamı


EVLİLİK ADINA TANIŞMAK İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Hanım !
29.08.2014 tarihli yazınızı okudum ve bu konuya istinaden size bu e-postayı gönderiyorum.
Beyefendi’nin acısını(!) Paylaşarak kendisiyle evlilik adına tanışmak istiyorum.
Ben Ş. Yaşım 48 ve dulum. Aslen Erzurumluyum. Manisa’da yaşıyorum ve çalışıyorum.
İki çocuk sahibiyim. Çocuklarımı evlendirdim.
Aşk, sevgi , tutku dolu bir evlilik yapmak istiyorum.
Beyefendiyi sizin de tanıdığınıza ve güvendiğinize yazınızdan anladığım- inanarak beyefendinin benimle iletişime geçmesini istiyorum.
Teşekkürler...
Ş.

CEVAP: Sevgili Ş, iletişim bilgilerini ilgilisine ilettim. Onun böyle arayış içinde olmadığını sanmakla birlikte ilgilenirse seni arayacaktır. Sevgiler.

OĞLUMUN HARÇ PARASI

Merhaba Ayşe Hanım,
Sizi ve yazılarınızı takip ediyorum bazen gülümseyerek bazen kaşlarımı çatarak.
Ben konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum, dün akşamdan beri bir yazıyı yazıp yazmamakta kararsızdım ama en azından sizinle iletişime geçmek istedim .
Ayşe Hanım, ben 44 yaşında çalışan bir bayanım, eşimden13 yıl once ayrıldım.
1 oğlum var 20 yaşında, babası alkolik ve işsiz ayrılma sebebim de bunlardı.
şiddet vardı, annemin yanına geldim. 35 yaşından sonra çalışmaya başladım kendi yağımla kavruluyordum ta ki oğlum Üniversiteyi kazanana kadar.
bilgisayar web tasarım kazandı, iki yıllık ama ben taksitlerini ödeyemiyorum. oğlum bir şey istediğinde almaya ya da yapmaya çalıştım, aman özenmesin, aman yok dersem zaten babasız çalmasın, çırpmasın diye diye büyütmeye çalıştım fakat okul için baba tarafı bana destek olmuyor, benim de maaşım belli, 1200 lira alıyorum. ek iş bakıyorum ama vardiyalı çalıştığım için uymuyor. kartlarımı ödeyemedim. maaşıma haciz geldi, işe gelirken köprünün üstünden geçiyorum demek ki insanlar çaresiz kalınca intihar aklından geçiyormuş diyorum. En zorunuza gidende ne biliyor musunuz Ayşe hanım en yakınlarınızın 3 maymunu oynaması. tabi ki mecbur değiller ama onların da yeğenleri, torunları. ben bu duruma düşmek ister miydim?
2-3 yıldır işyerim düzenli maaş vermiyor çıkmak istedim çıkış paramı 10 ay sonra ödemeyi teklif ettiler. çok zor durumdayım gerçekten bu hafta kayıt yaptırmasi gerekiyor ama geçen dönemin borçları yüzünden bursunu da kaybetti. sizden ricam bana yardım etmeniz ben bu duruma nasıl geldim bilemiyorum lütfen mail adres sizde kalsın yardım edebilecek duyarlı yardımseverler sizinle ulaşsınlar oğlum duyarsa görüşmez benle. yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar sizi kocaman ÖpÜyorum umarım tekrar güçlü bir kadın olur ayaklarımı yere sağlam basarım saygılarımla.
A.

Cevap: Okur dostlarımdan oğluna harç parası vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

YURT PARASI

Merhaba ben …. Üniversitesi işletme bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Babam çalışıyor, annem ev hanımı, üç kardeşiz. ikimiz üniversite, kardeşim lisede.
…’da sadece bir devlet yurdu var ve maalesef beni üç yıldır kontejandan dolayı alamıyorlar.
Özel kız yurdunda kalıyorum, 450 TL aileme çok yük oluyorum. Her ay 200 TL bursla yurt paramı ödememde bana birisi yardımcı olursa çok sevinirim.
Sümeyra

Cevap: Sevgili Sümeyra, okur dostlarımdan oğluna yurt parası vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

BİR YARDIM İÇİN UMARIM SESİMİ DUYURABİLİRİM


Merhaba Ayşe Abla,
Benim adım Çağla. İstanbul Üniversitesi yüksek lisans öğrencisiyim aynı zamanda çalışıyorum. Babam bir trafik kazası geçirdi bu nedenle çalışmasına ara verdi. Annem ev hanımı. Çok yakın zamanda okul harcımı yatırmam gerekecek ve yeterli parayı toparlamam için benim de gelirim ne yazık ki yetmiyor, çok zor durumda kaldım.
Eğer öğrenim ücretimi yatıramazsam okulum yarım kalacak. Burs vermek isteyen yardım sever biri olursa iletişim bilgilerimi paylaşabilir misiniz?
Çok teşekkür ederim,
Çağla

Cevap: Sevgili Çağla, okur dostlarımdan oğluna yurt parası vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

ODUN KÖMÜR YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben 25 yaşında 2 çocuk annesi bir bayanım, çocuklarımın biri aylık diğeri 4 yaşında. Eşim talihsiz bir olay sonucu kaza geçirdi beli tutmuyor 1.5 yıldır.
bu sebepten çalışamıyor, küçük bir kasabada yaşıyoruz. Bazen el oyası yapıp çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum. Yaşadığım yer Erciyes Dağları’na çok yakın kış ayında -25 derecelere kadar soğuk olan bir kasaba, benim size yazmamım sebebi imkansızlıklardan bu sene odun ve kömür ihtiyacımızı karşılayamadık.
buralarda kış çok çabuk gelir şu an bile geceleri çok soğuk oluyor. Bir bebeğim var daha çok küçük ben imkan sahiplerinden duyarlı anne ve babalardan yardım bekliyorum. Lütfen imkanınız dahilinde bana yardım edin damlaya damlaya göl olur.
Saygılarımla.
Tuba

Cevap: Sevgili Tuba, okur dostlarımdan size odun kömür yardımı vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.

SON ÇARE

Merhaba Ayşe ABLA.
Ben … üniversitesinde elektirik mühendisliğini okumaktayım. Maalesef ailemin maddi durumu çok kötü. Ben yazın çalışıp biraz para biriktirdim ama ancak kitap alabildim ve bir aylık ev masraflarını ödedim .
Ailem de bana yardım edecek durumu yok ve çok zor durumdayım. Hatta okulu bırakmayı bile düşünüyorum. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var. Selamlar
Yunus

Cevap: Sevgili Yunus, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

ÜNİVERSİTE OKUYORUM MADDİ DESTEĞE İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Hanım;
Ben .. üniversitesi’nde okuyorum. Okulumda başarı sağlamak için çok uğraşıyorum fakat memleketim dışında okuduğum için maddi sıkıntı çekiyorum.
Bu yüzden de bir cafede çalışıyorum. Fakat tek istediğim okuluma ağırlık verip maddi problemler dışında sadece derslerimle ilgilenmek.
Biraz olsun bana yardım edebilirseniz çok büyük bir sıkıntıdan kurtarmış , üstlendiğim yükü bir nebze hafifletmiş olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Sena
Cevap: Sevgili Sena, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

KPSS HAZIRLIK KİTAPLARI

Merhaba Ayşe Hanım,
14 Temmuz tarihinde yayınlanan “KPSS Kitaplarına İhtiyacım Var” başlığı ile yazılan Yüksel isimli okurunuza yazdım ancak ondan yanıt alamadım.
Elimde bu sene alınmış ve hiç kullanılmamış … Yayınevi'nin Genel Kültür- Genel Yetenek seti (Geometri- Coğrafya- Matematik- Türkçe- Tarih- Vatandaşlık) ve … Yayınları'nın Genel Kültür- Genel Yetenek soru bankası var.
Bunları eğer varsa ihtiyacı olan bir başka okurunuza ulaştırmak istiyorum. İyi çalışmalar.
Burçin

CEVAP: Sevgili Burçin, belki bu yazıyı görüp iletişime geçer veya başka talep eden olursa sana iletirim, sevgiler.
….

EĞERCİ İLKOKULU-ORTAOKULU EĞERCİ KÖYÜ DEVREK /ZONGULDAK

Selam, ben Zonguldak Devrek'te köy okulunda sınıf öğretmeniyim, eksiklerimiz var, nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Yaptığınız çalışmaları biraz inceledim de çok fazla okula yardımınız olmuş; siz gibi girişimci ve karşılık beklemeden uğraş veren insanların olmasıyla mutlu oldum çünkü bu işler çok emek istiyor.
İhtiyaç listemiz okulumuzun tüm öğretmenleriyle görüşerek alınan kararlarımızdır, umarım yardımcı olursunuz.
İHTİYAÇLARIMIZ:
*Kütüphanemiz için hikaye kitapları (Öğrencilerimizin seviyesine uygun)
*Ansiklopedi setleri
*Derslere yardımcı test kitapları, çalışma kitapları
*Kırtasiye Malzemeleri, Fotokopi Kağıdı
*Ana sınıfımız için eğitici oyuncaklar
*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri*
Yazıcı
*Fotokopi Makinesi
*Bilgisayar
Umarım öğrencilerimiz sizin önderliğinizdeki yardım kampanyasından nasiplenirler
şimdiden herşey için teşekkürler
çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum kolay gelsin.
Sınıf Öğretmeni Serkan KORKUT :0532 272 48 54-0554 416 41 50 /
serkankorkut67800@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası : 0 372 567 10 41
Okul Açık Adresi :Eğerci İlkokulu-Ortaokulu Eğerci Beldesi Merkez Mahallesi Devrek/Zonguldak
Okul Web Adresi :1)Eğerci İlkokulu : http://egerciilkokulu.meb.k12.tr/
2)Eğerci Ortaokulu :http://egerciortaokulu.meb.k12.tr/
….

KAYASUYU İLKOKULU-ORTAOKULU KAYASUYU KÖYÜ KADİRLİ/OSMANİYE

Merhabalar,Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir köy okulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktayım.
Sizler de bilirsiniz ki köy okulları genelde gözden uzak olduğu için yardımdan ve olanaklardan da uzak oluyor.
Tabi başka faktörler de var ama uzatmak istemiyorum konuyu...
Öncelikle böyle bir işe giriştiğiniz için teşekkür ederim. Okulumuz hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerinin aynı anda eğitim gördüğü taşımalı bir okul...
İHTİYAÇLARIMIZ
1-,1.sınıflardan 8.sınıflara kadar hikaye, masal, şiir, roman, deneme vb. okuma kitapları (Her sınıf düzeyinde (1-8) okuma kitapları)
2-Sosyal bilgiler derslerinde kullanılmak üzere haritalar
3-Sınıflarda kullanmak üzere 2 adet projeksiyona ihtiyacımız var. (İki sınıfımıza projeksiyon makinesi; diğer sınıflarda mevcuttur.)
4-Laboratuvar (fen bilgisi dersi) malzemeleri
5-Bilgisayar
6-Fotokopi Makinesi
Yanlış anlaşılmasın başka yerlere de yazdım ama bugüne kadar bir tek kitap gönderen olmadı. Yine de yazmaya devam edeceğim.
Not: bu isteklerimi yıl içerisinde idareye de bildirmiştim ancak çeşitli nedenlerden ötürü bir ilerleme sağlayamadık. Köy okulu da olunca işler ağır yürüyor. Sınıf kitaplıklarımızı kendi çabalarımızla doldurmaya çalışıyoruz. Bu tür yollarla yardım diliyoruz ama tek bir kitap gönderen olmadı. Sizin gayretlerinizi takdir ediyorum. İnşallah ufak tefek ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz.
Öğretmen Emrah Karaüce: 0506 926 19 86 / emrah_inonu@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası : ( 0328) 752 23 03
Okul Açık Adresi:Kayasuyu İlkokulu-Ortaokulu Kayasuyu Köyü Kadirli/Osmaniye
Okul Web Adresi :
1)Kayasuyu İlkokulu :http://kayasuyuilkokulu.meb.k12.tr/
2)Kayasuyu Ortaokulu :http://kayasuyuortaokulu.meb.k12
…..

Yazarın Tüm Yazıları