"Alex gitti sıra Diego'da"

Güncelleme Tarihi:

Alex gitti sıra Diegoda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 19:12

Alex'i futboldan soğutan adam, gözünü Diego'ya dikti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Alex de Souza’nın, “En çekindiğim futbolcu” dediği Hürriyet Gücer, yeni 10 numarayı da gözüne kestirdi: “Eğer benden Diego’yla karşı karşıya oynamamı isterlerse, sahada bunun için savaşırım ve en iyisini yaparım. Korktuğumuz için değil taktik gereği”

Hürriyet Gücer... Süper Lig’de giydiği 4 farklı takım formasıyla da Fenerbahçe’ye karşı kritik maçlar oynadı. Sarı-Lacivertliler’e karşı verdiği mücadelelerde hep önemli bir görevi vardı. Kanarya’nın efsane kaptanlarından Alex de Souza’yı durdurmak onun sorumluluğundaydı. Bu görevi de hep başarıyla yaptı, kanıtı da Alex’in onun için sarfettiği, “En çekindiğim futbolcu. Bu adamın bende bıraktığı en az 7-8 kalıcı iz var” sözleriydi. Mücadeleci kimliği ve sertliğiyle tanınan 33 yaşındaki futbolcu, saha içinde her ne kadar Alex’e gaddarca davransa da her fırsatta Brezilyalı yıldıza duyduğu hayranlığı dile getirdi. Unutulmaz oyuncunun gidişinin ardından iki yıl sonra Sarı-Lacivertliler yeni 10 numarasını buldu. Eskişehir’in tecrübeli ismine de yeni bir rakip çıktı! Kulübüyle 2 yıl daha sözleşme uzatan ve hocası Ertuğrul Sağlam’ın bu sezon da orta alanda vazgeçilmezi olması beklenen Hürriyet’e sorduk: “Artık Alex yok ama vatandaşı Diego var. Alex’e yaptıklarının aynısını ona da yapacak mısın?” İşte yanıtı:

Haberin Devamı

‘Alex’in yerini dolduramaz!’

“Alex’e karşı oynamak benim için her zaman ayrı bir zevkti. Açıkçası onun kadar yetenekli, aynı zamanda akıllı bir futbolcuyla tekrardan karşılıklı oynar mıyım bilmiyorum. Kolay kolay böyle bir şansım olacağını sanmıyorum bir daha. Evet, Diego bileklerine hakim, çok iyi bir oyuncu. Fenerbahçe yerinde bir transfer yaptı. Ama dünyada bir Alex daha olduğuna inanmıyorum.”

‘Korkum yok, onu da tutarım’

“Artık futbol fazlasıyla değişti. Pozisyon bilgisi, takım oyunu ve her şeyden önemlisi herkes kendi görevini yapmaya başladı. Anadolu takımlarının son yıllarda yakaladığı çıkışı hep beraber görüyoruz. Eğer benden Diego’yla karşı karşıya oynamamı isterlerse, sahada bunun için savaşırım. Alex’ten dolayı bu mücadeleye alışkın olduğum için de elimden gelenin en iyisini yaparım. Böyle bir şey olursa zaten taktik gereği olur. Yani Diego’dan korkmayız. Alex’ten korkmamak mümkün değildi. Sonuçta ortadan oyun kurdurtmazsanız kanatlara yönlendirirsiniz rakibinizi. Burada da diğer takım arkadaşlarıma iş düşüyor. Daha önce dediğim gibi; bu bir takım oyunu. Hep beraber göreceğiz neler olacağını.”

Haberin Devamı

Alex: Tanıdığım en gaddar oyuncu

Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Alex de Souza, “En çekindiği ve ligin en sert oynayan futbolcusu” dediği Hürriyet için sarfettiği şu sözler unutulmayanlar arasına girdi: “Türkiye’de onun olduğu takıma karşı oynadığım her maçta vücudumda mutlaka en az 1-2 tane iz kaldı. Onunla girdiğimiz her mücadelenin izleri vücudumda bulunur. Toplamda yalnızca bu adamın bende bıraktığı en az 7-8 kalıcı iz bulunuyor."

(Fanatik - Ömer Necati Albayrak)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!