Gösteriye gazlı müdahale

Güncelleme Tarihi:

Gösteriye gazlı müdahale
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 01:07

Torun Center inşaatının önünde gece boyu nöbet tutan polis ekipleri, protesto gösterisi düzenleyen gruplara gaz ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı.

Haberin Devamı

Asansör faciasının ardından bir çok sivil toplum kuruluşu Mecidiyeköy’de toplanma çağrısı yaptı. Polis de sabahın ilk ışıklarıyla önlemlerini arttırdı. Tam teçhizatlı çevik kuvvet polisleri inşaatın çevresinde hazır beklemeye başladı. Saat 15.30’dan itibaren gruplar Mecidiyeköy’de toplanmaya başladı. İlk olarak İnşaat İşçileri Sendikası basın açıklaması yaptı.

Gösteriye gazlı müdahale

Sendika yöneticisi Remzi Yılmaz, “30-40 katlı bir bina inşaatında sadece baretle, eldiven giymek güvenlik önlemi olamaz. Şantiyelerde 12 bin denetmen açığı var. Bu denetçiler alınmadığı için her sene iki Soma yaşıyoruz. Biz her sene bu kadar şehit verirken geçen yıla oranla Torun şirketi karını yüzde 900 arttırmıştır” dedi. Açıklamanın ardından grup oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi sırasında göstericilerden biri polisin kendisine küfür ettiğini iddia edince ortam gerildi. Polis grubu gaz sıkarak dağıttı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal TOMA’nın üzerine çıkarak polislere engel olmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Gösteriye gazlı müdahale

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla saat 16.00’da Cevahir AVM önünde toplanan grup ise Torun Center’a kadar yürüdü. Binlerce kişi “Kaza değil cinayet” sloganları attı. Polis Mecidiyeköy Köprüsü altında yürüyüşün arka kısmındaki bir gruba müdahale etti. Grubun bir kısmı ara sokaklara kaçarak barikat kurdu. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yetkilileri şantiyenin arka kapısında basın açıklaması yaptı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu: “Bu cinayetin sorumlusu her yeri şantiyeye çeviren iktidar ve sermayedir. Bu cinayetin sorumlusu sermaye ve ona kol kanat geren AKP hükümetidir. AKP ile Türkiye iş kazalarında Avrupa’da 1. sıraya yükseldi. And olsun insanca yaşayacağımız bir dünya kurana dek mücadele edeceğiz” dedi.

Gösteriye gazlı müdahale
Gözaltına alınan 9 kişi serbest kaldı

Gösteriye gazlı müdahale

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal. TOMA'nın önüne geçerek. kitleye müdahale edilmesine engel olmaya çalıştı.

Gösteriye gazlı müdahale

Gösteriye gazlı müdahale
TORUNLAR GYO : ASANSÖRLER 30.05.2014 TARİHİNDE KONTROL EDİLDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!