Antalya'da rögar kapağı tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada rögar kapağı tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 13:14

ANTALYA’da etkili olan yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu, rögar kapakları yerinden çıktı, trafikte aksamalar yaşandı.

Haberin Devamı

Gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde il merkezinde şiddetini artırdı. Yağış, bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmasına neden olurken, araç sürücülerinin güç anlar yaşadığı yollarda, bazı otomobillerin arızalandığı görüldü.

Yağışlardan en çok Kepez ilçesi etkilendi. Kepez’de bazı ev ve işyerlerini su basarken, yollarda kapağı açık unutulan, kırık, bozuk ya da tam olarak kapatılmayan fosseptik çukurları, tehlike saçtı. Kepez Belediyesi önünde yerinden çıkan rögar kapağını, yakındaki akaryakıt istasyonu çalışanları yerine taktı.

TORUNUNU KURTARMAK İSTERKEN ÖLMÜŞTÜ

Antalya’da önceki yıllarda yaşanan rögar kapağı facialarında çok sayıda insan yaşamını yitirmişti. Fener Mahallesi 1907 Sokak Saraçoğlu Sitesi bahçesinde, kardeşi Azra ile oynayan 4 yaşındaki Arda Seçer, fosseptik kapağının üzerinden geçtiği sırada kapağın kırılması sonucu su ve pislik dolu kuyuya düşmüştü. Torununun fosseptik çukuruna düştüğünü gören dedesi Ahmet Gücenmez, kuyuya atlayarak torununu kurtarmayı başarmış, ancak kendisi hayatını kaybetmişti.

AÇIK UNUTULAN RÖGAR KAPAĞI

9 yaşındaki Merve Aldemir, babasının işyeri önünde oynarken üzeri kartonla kapatılan 10 metre derinliğindeki fosseptik çukuruna düşerek ölmüştü. Teomanpaşa Mahallesi’nde yaşanan olayda, 8 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Aslı Keçeci, evlerinin bulunduğu sitenin bahçesinde kapağı açık unutulan fosseptik çukuruna düşerek hayatını kaybetmişti.

SÜHEYLA SUÇLU BULUNMUŞTU

Yine Teomanpaşa Mahallesi’nde, akaryakıt istasyonu çalışanlarının kapattığı rögar kapağının yaklaşık 200 metre ilerisinde 2004 yılında 14 yaşındaki Süheyla Yöntem rögar çukuruna düşerek hayatını kaybetmişti. Birçok kez bilirkişi raporu yenilenen davada, bir bilirkişi raporunda küçük kızın dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak rögarın bulunduğu yöne gittiği ve ikinci derecede tali suçlu olduğu söylenmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, yapılan ölçümlere göre metrekareye 66.4 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!