İzmirli gaziye Abdullah Gül'den düğün hediyesi

Güncelleme Tarihi:

İzmirli gaziye Abdullah Gülden düğün hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 13:19

GÜNEYDOĞU gazisi İzmirli er Serhat Koca, davetli olarak gittiği Çankaya Köşkü’nde düğün davetiyesi verdiği 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından unutulmadı. Gül, Serhat’a hediye olarak tam cumhuriyet altını ve çiçek gönderdi. Nikah heyecanı yaşayan gazi Serhat Koca, "Unutulmamak mutlu etti" dedi.

Haberin Devamı

Hakkari Çukurca’da bulunan Geçimli Karakolu’na 2012 yılının 5 Ağustos gecesi, 300 PKK’lı üç koldan baskın yaptı. Saldırıdan hemen sonra kadın canlı bomba da yine nizamiye kapısına giderek kendisini havaya uçurdu. Saatlerce süren çatışma sonrasında 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu. Serhat Koca’nın da aralarında bulunduğıu 15 asker, bir korucu ve 5 sivil yaralandı. Çatışma sonrasında 14 terörist de öldürüldü.

MUCİZE ESERİ HAYATTA KALDI

Saldırı sırasında nöbet kulübesinde bulunan İzmirli Er Serhat Koca önce kolundan, yaralı halde tüfeğini kullanıp çatışmaya devam ettiği sırada da başından vuruldu. Üç metre yüksekliğindeki nöbet kulübesinden yere düşen ve ağır yaralı olarak 8 saat boyunca kendisine yardım gelmesini bekleyen Koca, Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki iki ameliyatın ardından Ankara GATA’ya sevk edildi. Burada yaklaşık 1.5 yıl süren tedavi sonrasında Serhat Koca mucize eseri hayatta kaldı. Yaşama tutunan kahraman askerlerden Koca’nın sol gözünde görme kaybı, sağ bacağında, başındaki yaralanmaya bağlı olarak yürüme engeli oluştu. Ayrıca bir yıl boyunca bacağındaki deri altında taşıdığı kemik parçalandığı için de, kafatasına metal parçası konuldu.

ÜNVANI ALDI ÇANKAYAYA ÇIKTI

Serhat Koca, GATA’dan ’gazi’ sayılabileceğine ilişkin raporlar almasına rağmen bu unvanı bir türlü elde edemedi. Geçimli kahramanları olarak gazetelere bile manşet olan Serhat Koca’ya, gazilik unvanı ancak hakkında haberlerin gazetelerde yayınlanmasından iki yıl sonra verildi. Gazilik ünvanını alan Serhat Koca’ya ilk sürpriz, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 11 Temmuz’da gaziler ile şehit yakınlarına verdiği iftar oldu. Serhat Koca, kendisini Çankaya Köşk’üne davet eden Abdullah Gül’e bu sırada düğün davetiyesini verdi.

GÜL UNUTMADI

6 yıldır nişanlı olduğu Esra Koca ile nikah tarihlerini bekleyen Serhat Koca’nın davetini unatmayan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini devretmeden önce iftar davetinin ardından ikinci sürprizini de yapmış oldu. Gül, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç aracılığıyla Serhat Koca’ya düğün hediyesi olarak cumhuriyet altını ile çiçek gönderdi. Karabağlar Kaymakamı Tunç da Abdullah Gül’ün hediyelerini, Koca’yı evinde ziyaret edip teslim etti.

DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Bu arada, askere gitmeden önce nişanlandığı Esra Koca’yla, vatani görevinin hemen ardından evlenmeyi planlayan Serhat Koca, PKK saldırısında ağır yaralandıktan sonra tedavi sürecinden dolayı ve gazilik işlemlerinin geçikmesinden dolayı bunu bir türlü gerçekleştiremedi. Ancak hem gazilik ünvanının elde eden hem de bir kamu kurumunda çalışmaya başlayan Serhat Koca, Esra Koca ile geçen hafta yapılan nikah töreniyle dünya evine girdi. Büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Koca, "Sıkıntılı bir dönem geçirdim ama artık çok mutluyum. Çankaya Köşk’üne gittiğimde cumhurbaşkanımıza davetiye vermiştim. Sağolsun o da beni unutmadı. Hediyesini bir süre önce gönderdi. Büyük mutluluk yaşadım. Şimdi artık hayalini kurduğum yuvam var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!