Venedik Film Festivali'nde Sivas'a Jüri Özel Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 10:07

İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin "Sivas" filmi, Jüri Özel Ödülü'nü aldı..

Haberin Devamı

Venedik'in Lido Yarımadası'nda 27 Ağustos'ta başlayan dünyanın en eski sinema festivali, ödül töreniyle sona erdi. Venedik Film Festivali'nin büyük ödülü Altın Aslan ve genç yönetmenlerin ilk uzun metrajlı filmleri için dağıtılan ‘Geleceğin Aslanı’ kategorisinde yarışan Kaan Müjdeci, Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Altın Aslan Ödülü, İsveç yapımı 'Güvercinin Biri Dala Kondu Varoluşa Kafa Yordu' filminine, Müjdeci'nin aday olduğu bir diğer dal olan Geleceğin Aslanı Ödülü ise Hindistan yapımı Court filmine verildi.

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü

Geleceğin Aslanı Ödülü'nü "Court" filmiyle Hintli yönetmen Chaitanya Tamhane kucakladı.

Başkanlığını Alexandre Desplat'ın yaptığı 71. Venedik Film Festivali jüri, 11 yaşındaki bir çocukla bir kangal köpeğinin hikayesini anlatan filmi insanlığın değerleri için örnek gösterdiğini ifade etti.



Kaan Müjdeci, ödülünü kazandıktan sonra başarıda payı olduğunu söylediği ailesine ve yapımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü

Kaan Müjdeci’yi kutlayan Barbera, “İlk filmin çok güzel. Umarım başarıların devam eder ve dünya sineması seni Venedik’ten tanımış olur” dedi.

“Bastio D’Oro” da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçilen filmin küçük oyuncusu Doğan İzci de festivalin başkanı Alberto Barbera ile bir araya geldi. Barbera kendisini kutlayarak “Aferin büyük iş başardın. Ben hiçbir film için olumlu-olumsuz yorum yapmam ama senin oyununa hayran kaldım” dedi.

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü

Doğan İzci


ALTIN ASLAN’IN SAHİBİ ‘GÜVERCİNİN BİRİ DALA KONDU VAROLUŞA KAFA YORDU’

Haberin Devamı

71’inci Venedik Film Festivali’nde ödüllendirilen filmler şu şekilde;

Haberin Devamı

Altın Aslan: En İyi Film'e verilen ödül İsveçli yönetmen Roy Andersson’un ‘A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence’ (Güvercinin Biri Dala Kondu Varoluşa Kafa Yordu) adlı yapımın oldu.

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü

Altın Aslan Ödülü, Güvercinin Biri Dala Kondu Varoluşa Kafa Yordu'nun...

Gümüş Aslan: En İyi Yönetmen'e verilen Rus Andrei Konchalovsky, ‘The Postman’s White Nights’ (Postacının Beyaz Geceleri) filmiyle aldı.

Jüri Büyük Ödülü: Danimarka'da yaşayan Amerikalı yönetmen Joshua Oppenheimer'ın filmi The Look of Silence (Sessizliğin Görünüşü)

Jüri Özel Ödülü: sivas filmiyle Türkiye’yi temsil eden Kaan Müjdeci’nin oldu.

Haberin Devamı

En İyi Kadın Oyuncu: Alba Rohrwacher, Saverio Costanzo'nun yönettiği Hungry Hearts (Aç Yürekler) filmiyle ‘Volpi Kupası’nı kazandı.

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü

İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher

En İyi Erkek Oyuncu: Saverio Costanzo'nun yönettiği Hungry Hearts (Aç Yürekler) filminin başrol oyuncusu Adam Driver, ödülü kucakladı.

Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü: Romain Paul, Le Dernier Coup de Marteau, Fransa

En İyi Senaryo: İranlı kadın yönetmen Rahşan Bani Etemad, ‘Tales’ (Kıssalar) adlı eseriyle ‘En İyi Senaryo’ ödülüne layık görüldü.

Geleceğin Aslanı: Court filminin yönetmeni Chaitanya Tamhane, Hindistan

Haberin Devamı

KÖPEKLER ZARAR GÖRMEDİ

Kaan Müjdeci, filmdeki köpek dövüşü sahnelerini eleştirenlere “Hiçbir köpek zarar görmemiştir. Boğazlarındaki kan zarar vermeyen boyadır” dedi.

Venedik Film Festivalinde Sivasa Jüri Özel Ödülü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!