Hiçbir güç azmimizi kıramayacak

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir güç azmimizi kıramayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:45

AHMET Davutoğlu başkanlığındaki 62’nci AK Parti Hükümeti dün Meclis’ten güvenoyu aldı. Güvenoylamasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında gece gündüz çalışma sözü veren Davutoğlu, “Hiçbir güç, hükümetin bu azmini kırmaya yetmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Hükümet için Genel Kurul’da yapılan elektronik oylamaya 439 milletvekili katılırken, 306 kabul, 133 de ret oyu çıktı. Meclis tutanaklarına göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Köksal Toptan, Ali Gültekin Kılınç ve Mustafa Öztürk oylamaya katılmadı. Bu isimler mazeretlerini parti yönetimine iletti. Davutoğlu parmak iziyle elektronik oylama sistemine giremeyince kavastan istediği pusula ile oyunu kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılıp ‘ret’ oyu verdiği güvenoylamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise katılmadı. CHP’de 46, MHP’de 11, HDP’de 26 milletvekili oylamada yer almadı. Aralarında AK Parti’den ayrılan isimlerden İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Hakan Şükür’ün de bulunduğu 9 bağımsız milletvekili de oylamada yer almadı. Davutoğlu, teşekkür konuşmasının ardından muhalefet sıralarına yönelerek, Bahçeli’nin de aralarında bulunduğu muhalefet yöneticilerinin tek tek ellerini sıktı. Meclis Başkanlık Divanı’ndakilerle, stenografların ellerini de tek tek sıkan Davutoğlu’nu AK Partili vekiller uzun süre ayakta alkışladı. Davutoğlu teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

ORTAK VİCDAN ORTAK AKIL

Haberin Devamı

“Temelde 62’nci hükümetimizin felsefesi, yaklaşımı, bu tarihî akışı doğru okumak, kendi tarihimizden aldığımız dinamikleri bir gelecek vizyonuyla birleştirerek önümüzdeki dönemde, özellikle de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizi küresel bir güç haline getirmektir. Burada temel dayanağımız, siyasal anlamda demokratikleşmeyi daha da derinleştirerek millet-devlet birlikteliğini sağlamak, ekonomik alanda sürdürülebilir insani kalkınmayı tahkim ederek ülkemizin ekonomik kapasitesini yükseltmek, stratejik alanda millî kapasitemize dayalı savunma sanayisi politikalarıyla da bütünleşmiş yeni bir güvenlik anlayışıyla aktif ve etkin dış politikayı ülkemizin uluslararasındaki itibarının temeli kılmaktır. Bu yönde, sizden de aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz Meclisimiz ve milletimiz önünde söz veriyoruz. Hiçbir güç hükümetimizin bu azmini kırmaya yetmeyecektir aksine daha da büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz. Muhalefet partilerimizden gelecek her türlü olumlu katkıyı, eleştiriyi göz önüne alarak onlarla birlikte hep beraber Türkiye’nin geleceğini inşa etme yönündeki kararlılığımızı da ifade etmek istiyorum. Ülkemizin geleceği hepimizin ortak geleceğidir, ortak kaderidir. Bu kader konusunda hangi vatandaşımız olursa olsun, siyasal kimliğine, etnik veya mezhebi geçmişine veya aidiyet hissettiği herhangi bir topluluğa bakış tarzını gözönüne almaksızın katkılarını değerlendirmeyi bir borç olarak telakki ederiz. Önümüzdeki dönem, inşallah, bu yüce Meclis çatısı altında ortak iradenin, ortak vicdanın, ortak aklın tecessüm ve teşekkül ettiği bir döneme birlikte imza atarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!