İlk iş yeni anayasa

Güncelleme Tarihi:

İlk iş yeni anayasa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:45

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Konyalılara ‘teşekkür’ konuşması yaparak, “Bu ruh bu bedende oldukça milletin hizmetinde olacağız. 2015 seçimlerinden sonra askeri ihtilalin anayasasını değiştireceğiz. Milletin hak ettiği özgürlükçü anayasayı getireceğiz” dedi. Davutoğlu, toplu açılışlar için geldiği Konya’da özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Bu beden bu dünyada kaldıkça sadece ve sadece milletimizin hizmetinde olacak, başka hiç bir iradeyi geçerli görmeyeceğim. Milli iradenin onurunu ne olunsa olsun sonuna kadar koruyacağım. Tehdit edenin tehditinden korkmayacağız. Bu ruh bu bedende oldukça milletin hizmetinde olacağız.
Muhalefet partilerine sesleniyorum. Küçük hesaplar içerisine girmeyin. Teklifiniz, önerileriniz varsa değerlendiririz. Ama dışarıdaki bazı işbirlikçilerin içerideki sözcüleri olmaya kalkarlarsa, hiç bir güç bizi durduramaz. Bizi dinlemek için gelirseniz gelin, ama bu milletin alınterine, göz nuruna, özgürlük ortamına sekte vurmak isterseniz ayağa kalkacağız.
Bu günden itibaren kutlu yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu yürüyüş esnasında AK Parti’deki yeni görev dağılımı dolayısıyla ihtilaf çıkar mı diye bekleyenler, hiç beklemesinler. 2015 seçimlerini büyük bir zaferle kazanacağız. İlk işimiz askeri ihtilalin anayasasını değiştireceğiz. O anayasayı tarihdeki yerine gönderip, milletin hak ettiği özgürlükçü anayasayı getireceğiz.
Bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar. Bir daha kan akmayacak. Bu dönem içerisinde hangi kılıfta, gerekçeyle olursa olsun hiç bir vesayate, paralel yapıya izin vermeyeceğiz. Devleti ve siyasal düzenimizi yeniden tanzim ederek gelecek nesillere kutsal emanet gibi tevdi edeceğiz. Öyle bir adalet anlayışını tekrar inşa edeceğiz ki, işte yeni Türkiye’nin bayramı o gün olacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Adnan Menderes’in mezarını ziyaret ettiğinde bir söz verdiğini açıkladı. Konya Ticaret Odası’nda konuşan Başbakan Davutoğlu, “Menderes’e şu sözü verdim. Allah şahit olsun ki senin kaderin benim kaderim olacaksa milletin iradesini kimseye teslim etmeyeceğim” dedi.

Konya servisi

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Konya’da coşkuyla karşılandı. Miting meydanına “Taşkent’ten Başkent’e”, “Memleket sevdalısı Başbakan”, “Mazlumun umudu Davutoğlu” yazılı dev pankartlar asıldı. Davutoğlu’na platforma çıkmadan önce eşi Sare Davutoğlu su servisi yaptı. Davutoğlu, yanında oturan eşinden su istedi. Bunun üzerine eşi pet bardaktaki suyu cam bardağa doldurarak Başbakan’a verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!