Türkler bağlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler bağlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 02:03

TÜRK işadamları, daha etkin lobi gücüne ulaşmak için yurtdışında örgütlenme modelini ülke bazından ‘şehir’lere yayıyor. DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi’nin dünya genelinde örgütlendiği şehir sayısı 200’ü geçti.

Haberin Devamı

YURT dışında yerleşik Türk girişimcileri ve profesyonelleri bir araya getirerek Türk lobisini güçlendirmeyi amaçlayan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) çalışmalarını hızlandırdı. Avustralya’dan sonra Avrupa ve Balkanlar şehir örgütlenmesini tamamlayan DTİK, Köln’de 600’e yakın Türk işadamını bir araya getirerek yeni dönem stratejilerini belirledi. Toplantıda, 25 ülkeden 120 şehir temsilcisine de sertifikaları törenle verildi. Toplantıya, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun yanısıra, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Zeynel Abidin Erdem, Ayhan Zeytinoğlu ve DEİK Yönetim Kurulu üyesi Murat Yalcıntas’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir işadamı heyeti katıldı.

2023 HEDEFLERİ İÇİN ÖNEMLİ ORGANİZASYON

DEİK ve DTİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’2023 yılı ulusal hedeflerimiz Türk girişimcisinin cesareti, tecrübesi, bilgisi ile gerçekleşecek. Bu hedeflere dünyanın dört bir yanına yayılmış Türk girişimcisinin dinamizmiyle ulaşacağız. Başka ülke deneyimleri bize bu konuda ilginç örnekler sunuyor. Çin diasporası Çin’i dünyanın üretim üssü haline getirdi. Hindistan diasporası Hindistan’ı dünyanın yazılım merkezi haline getirdi. İsrail, diasporası ile etkin iletişim ve işbirliği içinde çalışarak inovasyon merkezi haline geldi. Aynı şekilde yurt dışında yerleşik 6 milyon Türk diasporası da küresel aktör olmamız için; dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz için en önemli varlıklarımızdan” diye konuştu. TOBB ETÜ bünyesinde Dünya Türk Girişimcileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuracaklarını da açıklayan Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi: “İkinci projemiz hem diasporamızın iş sahibi olmasına hem de Türkiye’deki markalarımızın dışa açılma sürecini hızlandırmaya yönelik Diaspora Franchise Platformu. UFRAD ile protokol yaptık. Diasporadaki girişimcilerimize indirimli franchise veriliyor. 2023 hedeflerimiz için diasporamızın 100 milyar dolarlık ek değer oluşturmasını ve diaporadaki girişimcilerin kuruduğu 10 şirketin Borsa İstanbul’da halka açılmasını hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!