Rezidans inşaatında asansör çakıldı: 10 ölü

Güncelleme Tarihi:

Rezidans inşaatında asansör çakıldı: 10 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:45

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör 14. kattan zemine çakıldı. Olayda 10 işçi yaşamını yitirdi. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinde ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

VALİ MUTLU: 10 İŞÇİ ÖLDÜ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Mecidiyeköy'deki 10 işçinin öldüğü kazaya ilişkin 8 kişinin gözaltında olduğunu belirtti. Vali Mutlu olay yerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Mutlu şunları söyledi:

"Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak zorundayız. Tedbirler konusunda neyin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. 32. kattan bir düşme var. Çalışmayı itfaiye ekiplerimiz çok kısada bitirecekler. İşçilerin ve inşaat malzemelerinin aynı asansör içinde oldukları net. Çalışma saatleri itbariyle hafta sonu saat 19.00'a kadar çalışmanın bitirilmiş olyması gerekiyordu ama itfaiyamize gelen ihbar 19.45'tir.
Bütün bunlar incelenecek, değerlendirilecektir. İş güvenliği yönünden 8 kişi gözaltına alınmıştır. Adli makamlar ihtiyaç duyarlarsa kendileri açıklama yapacaktır. Şirketten şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değildir."



Haberin Devamı

DEV PROJENİN OFİS KULELERİ 42 KATLI

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadumu'nun bulunduğu yerde yükselen rezidans kuleleri, ofis ve bahçe ofisleriyle dikkat çeken proje, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzasını taşıyor. Kaba inşaatının büyük bölümü biten kuleler, 500 milyon doları aşan bir yatırımla inşa ediliyor. 2015 yılı sonbaharında tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Torun Center'ın ofis kuleleri 42 kat, rezidans kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 3 kule halinde yükselen proje "Üç Büyükler" sloganı ile tanıtılmıştı. İnşaat alanı 241 bin metrekare olan projede konutların metrekaresi 5 bin 500 dolardan satılmıştı.



SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

Mecidiyeköy’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Sarıgül şunları söyledi:

“Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22’nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız“

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!