Erdoğan ve Samaras arasında Kıbrıs polemiği

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Samaras arasında Kıbrıs polemiği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:51

Kıbrıs Rum medyası Galler’deki NATO zirvesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras arasında Kıbrıs gerginliği yaşandığını öne sürerek, Samaras’ın görüşmenin sonunda, “Pekâlâ Sayın Cumhurbaşkanı, gerçek bir anlaşmazlığımız var” dediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Erdoğan ile Samaras arasında 50 dakika süren görüşmenin detaylarını veren Kıbrıs Rum gazeteleri birbirine benzer diyaloglar yayımladı. Fileleftheros, Simerini ve Politis gazetelerinde yayımlanan haberlere göre, Erdoğan sözlerine “Bana ilk kutlama telefonu Sayın Samaras’tan geldi. Dost ve komşuyuz. İşbirliğimizi bölgede refah ve istikrar lehine güçlendirmeliyiz” diyerek başladı. Samaras ise Ege’deki hava sahası ihlallerine dikkat çekerek, ikili ilişkileri zehirlemeye ortam yaratacak eylem ve söylemlerin olmaması gerektiği karşılığını verdi.

SAMARAS: ‘KIBRIS’ AB’NİN TAM ÜYESİ
Samaras daha sonra konuyu Kıbrıs sorununa getirdi ve Rumların AB’ye tam üye olduğunu hatırlatarak, Rum lider Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu konusundaki tavrına tam destek verdiklerini ve Ada’daki çözümün AB müktesebatına uygun olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan ise KKTC’yi öne çıkararak, Ada’da iki ayrı demokrasi bulunduğunu ve siyasi eşitlik temelinde iki kurucu devlete dayalı bir federasyon hedeflediklerini belirtti. Yunanistan Başbakanı, Erdoğan’ın ‘iki devlet’ ifadesine tepki gösterdi ve “Pekâlâ Sayın Cumhurbaşkanı, gerçek bir sorunla, gerçek bir anlaşmazlıkla karşı karşıyayız” cevabını verdi.

Erdoğan ve Samaras arasında Kıbrıs polemiği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!