Araç çıkamaz yaya yürüyemez

Güncelleme Tarihi:

Araç çıkamaz yaya yürüyemez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:28

Yeni yapılan Vadi Köprüsü’ne 100 metre uzaklıktaki Metin Akkuş Mahallesi sakinleri, yol genişletme çalışmaları nedeniyle mağdur oldu. Araçları apartman önlerinde mahsur kalan vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Haberin Devamı

Dikmen Sinan Caddesi üzerinde devam eden yol genişletme çalışmaları sonrası, Metin Akkuş Mahallesi’nde birçok araç evlerin önünde mahsur kaldı. Çalışma sırasında araçlarını çekemeyen vatandaşlar, şimdi otomobillerini buradan çıkarabilmenin yollarını arıyor.
Yayalar için de yürünecek alan bırakılmadığını savunan mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor. Mahalle sakinlerinden Nurgül Berkalp bir aydır arabasının apartmanın önünde durduğunu belirterek “Çalışmalar sırasından yolumuz araba geçişine kapatılmış, tatile gittiğimiz için arabamızı evin önünde bıraktık. Çekme şansımız olmadığı için, çalışmalar sırasında otoparkta duran arabamız, araç geçişine kapalı yolda park halinde kaldı. Yollar bozuk olduğu için uzun bir süre çıkarmamız da zor gözüküyor” dedi.

Haberin Devamı

NE KALDIRIM VAR NE YOL

Semt sakinleri bölgede bir türlü tamamlanmayan çalışmalar sonrası kaldırım ve araç yolunun kullanılamaz hale geldiğini savunarak “Toz toprak içinde yürünemeyen ve araçla girilemeyen bir caddemiz var. Evlerimizde tozdan yemek yiyemiyoruz, misafir davet edemez olduk. Defalarca yetkililere ulaştık ancak bizimle ilgilenen olmadı. Kendilerinden bir an önce bölgedeki çalışmaları tamamlamalarını bekliyoruz” dedi.

ŞİMDİDEN AÇILDI

Dikmen’i Çankaya’ya bağlayacak Sinan Caddesi’nin devamındaki Vadi Köprüsü’nde inşaat devam etmesine karşın, sürücüler şimdiden burayı kullanmaya başladı. Öte yandan bazı vatandaşlar da köprünün bazı kısımlarını otopark olarak kullanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!