Hafriyat polemiği

Güncelleme Tarihi:

Hafriyat polemiği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:15

Melih Gökçek, 360 bin liraya kiralanan hafriyat sahalarındaki yıllık gelirin 200 milyon TL’ye yaklaştığı iddiasının sahibi Fatih Çetinkaya’yı ihaleye davet etti. Gökçek, “20 milyon TL bedelle ihaleye çıkalım, bu beyefendi 180 milyon TL kazansın” çağrısında bulunurken, Çetinkaya “Bizim kamu kaynağında gözümüz yok. Ne kadar kâr varsa belediyenin kasasına girmeli. Böyle ciddi bir konuyu magazinleştirmenin anlamı yok” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya’nın ANFA’ya 360 bin liraya kiralanan hafriyat sahalarındaki yıllık gelirin 200 milyon TL’ye yaklaştığı iddiası üzerine Çetinkaya’yı ihaleye davet etti.
Çetinkaya’nın iddialarını değerlendiren Gökçek, şunları söyledi:

100 MİLYONDU İKİ KATINA ÇIKTI

“Hafriyattan 200 milyon TL gelir olacağını söylemiş. Bir insan ancak bu kadar atabilir. Mansur Yavaş 100 milyon TL diyordu Çetinkaya 200 milyon TL diyor. Şimdi kendisine teklif ediyorum, ANFA 20 milyon TL’den ihaleye çıksın. Yani MHP Ankara İl Başkanı’nın söylediğinin 10’da 1’i rakama. Bu beyefendi 180 milyon TL kazansın. Ama biliyorum ki yanaşmayacak. Siyasette bir günde çark etmenin ismi Fatih Çetinkaya’dır. İnsanların kafasını meşgul etmek için yalan bilgilerle siyaset yapmak ayıptır. Kendisini kınıyorum bu cevabım kendisine ve onun gibi düşüncelere ders olsun.”

Haberin Devamı

KONU MAGAZİNLEŞTİRİLMESİN

Gökçek’in ihale davetine tepki gösteren Çetinkaya ise, şu açıklamada bulundu: “Ben ihaleye hiç girmedim, nasıl yapılır nasıl girilir bilmem. Bizim kamu kaynağında da bizim gözümüz yok. Bizim bütün kaygımız ne kar varsa Ankara kazansın, bu kazanç Başkent’e kalsın. Ankara çok ciddi bir şekilde kamu zararına uğruyor. Melih bey bunu çok iyi hesaplamasını bilir. Bu konu ciddi bir konudur, ‘kendileri ihaleye girsin’ diyerek magazinleştirmenin bir anlamı yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!