Efsane gemi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Efsane gemi İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 14:00

Haberin Devamı

Greenpeace'in efsane gemisi Rainbow Warrior, kömürlü termik santrallere dikkat çekmek için Türkiye'ye geldi. Üsküdar'da iskeleye demir atan efsane gemi 3 gün boyunca vatandaşlar tarafından gezilirken, Greenpeace üyeleri tarafından santrallerle ilgili bilgi verilecek.
Sabah saatlerinde Üsküdar'da bulunan Paşalimanı iskeleye yanaşan Greenpeace'in efsane gemisi Rainbow Warrior, Türkiye'deki kömürlü santrallere dikkat çekecek. Gemi vatandaşlara açılırken, santrallerle ilgili de Greenpeace üyeleri tarafından vatandaşlara bilgi verecek. Türkiye turu yapacak gemi ile ilgili bilgi veren Greenpeace'in Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksuhan, “Greenpeace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior Türkiye'ye geldi. Bu üçüncü gemimiz. İlk defa Türkiye'ye geliyor ve Türkiye'ye gelmesinin sebebi de Kömürlü Termik Santrallerin halk sağlığı üzerine yaptığı etkilere dikkat çekmek. Bu kömür santralleri kapsamında bir tur yapacağız Türkiye'de. Bunun ilk ayağı İstanbul'dan başlıyor. Çok pozitif bir mesaj veriyoruz. Diyoruz ki temiz hava olsun. Temiz hava için en kirletici kömür santralleri bozmasın havamızı" dedi.
Amaçlarının Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirmek olduğunu da ifade eden Aksuhan, 3 gün boyunca Üsküdar sahilinde kalacaklarını ve gemiye gelen vatandaşlara çalışmaları ile ilgili bilgi vereceklerini söyledi.
Gemi Greenpeace üyeleri tarafından basın mensuplarına da gezdirilerek bilgi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!