Benim dengemi bozmayınız

Güncelleme Tarihi:

Benim dengemi bozmayınız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 01:28

Güçlü bir kadın Ahu Yağtu. En önem verdiği şey denge... 20 yıldır modellik yapıyordu ama Türkiye’nin büyük bir bölümü onu Cem Yılmaz’la evlendikten sonra tanıdı. Bu şöhretli evliliğe rağmen Ahu aynı kaldı: Cool, naif, bir tek sevdiklerinin yanında özgür ve güçlü. Şimdi, Turgut Uyar’ın şiirindeki gibi sesleniyor insanlara.

Haberin Devamı

20 yıldır modellik, 10 yıldır oyunculuk yapıyorsunuz ama Türkiye’nin büyük bir bölümü sizi Cem Yılmaz’la evlenince tanıdı? Şöhretten bu kadar uzak durmayı nasıl başardınız?
Bu yapı meselesi. Bu benim karakterim. Kendimi ortalara atıp bir şeyi olduğundan fazla göstermeyi hiçbir zaman sevmedim. Yaptığım şeyin hakkını verdim ama hiçbir zaman abartmadım. Buna aile terbiyesi diyebilirsin, belki karakter diyebilirsin ya da hepsinin birleşimi diyebilirsin ünlü olmayı çok fazla göz önünde olmayı hiçbir zaman tercih etmedim. 20 yıldan beri bunu korumaya çalıştım.

Mesleğinize olan tutkunuzu nasıl koruyorsunuz?
Çok seviyorum, çok saygı duyuyorum. Podyum benim özgür alanım. Orası kendime en çok güvendiğim yer. Moda ile ilgili konularda mütevazı olamayacağım. Yaptığım işi çok iyi biliyorum, tüm detaylarıyla yenilikleri de takip etmeye çalışıyorum. Gönül verdiğim, emek verdiğim ve çok sevdiğim için bu konuda her zaman ben buradayım diyebiliyorum.

Haberin Devamı

ÇOK HIRSIM YOK

Benim dengemi bozmayınız

Hayata karşı çok güçlü bir duruşunuz var. Hatta adL markası sırf bu yüzden sizi marka yüzü yapmış... Nasıl bu kadar güçlendiniz siz?
En büyük faktör küçük yaştan beri çalışmam. Bu mesleğe 14 yaşında başladım. 93 yılıydı. Tek başınaydım, arkamda aman kızımız manken oluyor, onu destekleyelim diyen kimsem yoktu.

Hayalinizdeki altın yılı anlatabilir misiniz?
Benim hayatta en önem verdiğim şeylerden biri denge! Hele ki şu sıralar. Çok hırsım yok. Minik minik yaptığım bir şeyler var ama o işlerde de merdivenleri tırmanarak ilerlemek istiyorum. Bir sezon daha adL ile devam edersek mutlu olurum, Ahu Vintage’ın büyümesini istiyorum, bir de oyunculukla ilgili bir şeyler yapmayı diliyorum. Ve tabii ki en önemlisi tüm bunlar olup biterken Kemal’le güzel vakit geçirmeyi sürdürmek istiyorum.

KEMAL'İ 11 AY EMZİRDİM

Benim dengemi bozmayınız

Haberin Devamı

Kemal hiperaktif bir çocuk mu?
Sen de annesin. Başına gelmiştir, hareketli diyorsun, hiperaktif mi diyorlar. Ve böyle de yazıyorlar. Hiperaktiflik bir hastalık, Kemal’in böyle bir teşhisi yok çok şükür. Sadece fazla hareketli.

Zorlanıyor musunuz?
Yemekle ilgili bir problem hiç olmadı. Uykusu da şimdi düzenli ama ilk bir yıl gece çok fazla uyanıyorduk. 8 saat kesintisiz uyumaya alışık Ahu da gündüzleri aptal gibi geziyordu. Ama bu da normal, emziren bütün anneler bilir. 11 ay emzirdiğim için o ara biraz leylaydım. O ahestelik gitti şimdi.

HEP BİR ÇOCUĞUM OLSUN İSTEDİM

Benim dengemi bozmayınız

Peki ya oğlunuzun size öğrettikleri?
Eskisinden çok daha hızlı hareket etmeye başladım artık. Her şeyi programlıyorum, haftalık programımı yapmak zorundayım. Erken uyuyorum, sabah 6’da Kemal’le uyanıyorum. Ve yatana kadar da sürekli hareket halindeyiz. Bana diyorlar ki nasıl hemen inceldin, iki haftadır yardımcımız yok, iki kilo daha gitmiş. Ben erimeyeyim de kim erisin.

Haberin Devamı

Peki sizin içinizde böyle anaç bir kadın var mıydı, Kemal’le mi ortaya çıktı?
Çocukları her zaman çok severdim. Belki o güçlü kadın, cool duruşumla ters düşen bir şeydi ama hep isterdim çocuğumun olmasını.

SAVAŞMAYI BIRAKTIM

Benim dengemi bozmayınız

Güç güç dedik hep, sizin zayıf noktalarınız neler?
Önümde birisi ağlasın hemen ağlarım. Çok hassas ve duygusal bir tipimdir, göründüğüm kadar güçlü bir duvar değilim açıkçası... Belki de bu yüzden insanlardan beklentilerimi azaltmayı öğrendim. Çünkü ancak o zaman kırılmamayı öğreniyorsun... Hayal kırıklığı yaşamamak için olaylara objektif bakıyorum, hiçbir şeyi kişisel olarak algılamıyorum, böylece güçlü kalabiliyorum.

Haberin Devamı

Yani bunu bana nasıl yapar cümlesi yok sizin lügatınızda?
Aynen. Çünkü biliyorum ki o bana değil, herkese karşı böyle. Empati kurabiliyorum. Olayı bütün olarak kabullenmekle ilgili bir mesele bu. Ben savaşmayı bıraktım. Şimdilerde kötü bir alışkanlığı bırakır gibi ego çatışması olayını bırakmaya çalışıyorum.

BOŞANDIKTAN SONRA HAYATIMDA MAJOR BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI

Benim dengemi bozmayınız

Cem Yılmaz’la boşandıktan sonra hayatınızda çok şey değişti mi?
Pozitif ve dengede olmaya çalışıyorum... Kaybedilen bazı şeyler olmuştur, hiç etkilenmedim dersem zırva olur, ama binanın bütününü ayakta tutmaya çalışıyorum. Ben evlenmeden önce de, evliyken de, boşandıktan sonra da hayatımdaki dengeyi hep önemsedim ve korudum. Yani majör bir değişiklik olmadı açıkçası... Şimdi hayatımda bambaşka bir sorumluluk daha olduğu için ona göre hareket etmeye özen gösteriyorum.

Haberin Devamı

Oğlunuz ve kendiniz için nasıl bir gelecek hayal ediyorsunuz?
Çok fazla plan yapmak istemiyorum. Hayatın ne getireceği gerçekten hiç belli olmuyor. Kemal şu anda o kadar tatlı bir dünyada yaşıyor ki, ona eşlik ederek o dünyanın
tadını çıkarmaya çalışıyorum.

Benim dengemi bozmayınız

adL Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Işık:
AHU’NUN MÜTHİŞ BİR DENGESİ VAR

Güçlü ve 60’ların modasına uygun birini ararken aklımıza tek isim geldi, Ahu Yağtu. Kendi ayakları üzerinde duran, çalışan kadını hedefleyen bir markayız. Ahu, duygusal olması gereken yerde duygusal, seksi olması gereken yerde seksi olan gerçek bir kadın. Müthiş bir dengesi var.

BAKMADAN GEÇME!