Sinan Akçıl, 'Tarkan yeniden kariyere başlamalı' dedi

Güncelleme Tarihi:

Sinan Akçıl, Tarkan yeniden kariyere başlamalı dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 12:01

'Tabi Tabi’ şarkısı yaklaşık 20 milyon kez tıklanan Sinan Akçıl, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kanallarından MBC4’ün sorularını yanıtlarken, "Tarkan, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu artık tekrar yeniden kariyere başlamalı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinan Akçıl, Zeynep Özek’in hazırladığı ’Turki Ekstra’ programında Liana Dahdouh’un sorularını yanıtladı.

YENİ KUŞAK DAHA ŞANSLI
Akçıl, 'Tabi Tabi’ şarkısı ile elde ettiği başarıya ilişkin soru üzerine bir şarkının tek başına güzel olmasının milyonlarca kişi tarafından beğenilmesine yetmediğini belirterek, "Biraz şans, biraz kader her şey bir arada yani doğru mevsim, doğru zaman, bir sıcaklık, bir enerji hepsi birleşince böyle oluyor" dedi.

Babası Saim Akçıl’ın kendisine zaman zaman, "Kızlar sürekli seni soruyor; sen ne iş yapıyorsun" diyerek takıldığını anlatan Sinan Akçıl, "Bavulunda kaç kere CD’mi gördüm. Gizli gizli dinliyor yani. Ama annem: 'Number one fan’, her konserde en önde" diye konuştu. Sinan Akçıl, Türkiye’de de dünyaya açılabilecek starlar olduğunu düşündüğünü, bunun bir önceki kuşak için biraz zorlaştığını kaydederek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Tarkan, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu artık tekrar yeniden kariyere başlamalı. Onlar zaten çok saygı duyulan isimler. Ancak, yeni kuşak olarak biraz daha şanslıyız. Çünkü; kendimizi internet üzerinden dünyaya anlatabiliyoruz ."

SEVMEDİĞİM KİŞİYE ŞARKI YAPMAM
Akçıl, bir iki örnek dışında sevmediği bir kişiye şarkı yapmadığını anlatırken, "Müziği ben çok kalpten yaptığım için şu andan itibaren de öyle pek kolay olmaz. Yani; o kişiyi sevmiyorsam, başarılı olmasını hissetmiyorsam veya o kişiye saygı ve sevgi duymuyorsam o şarkının hit olması da çok zor. O yüzden buna cevabım hayır yani öyle bir çalışmaya giremem" dedi.

Sinan Akçıl, 'Hatırlasana’ isimli şarkısına klip çektiklerini, bunun 20 milyon izlenme ile rekorlar 'Tabi Tabi’nin bir anlamda devamı olacağını, 5-10 metrekare alanda çektikleri kliplerin daha sonra milyonlara ulaştığını söyledi.

VÜCUDUNDAKİ DÖVMELER

Sinan Akçıl, Tarkan yeniden kariyere başlamalı dedi

Sinan Akçıl, vücudundaki dövmelere ilişkin şunları anlattı:

"Sağ omzumdaki Arapça yazıyı çok soruyorlar. 'El hamd’ (Şükür) demek. Bunu ben kendim çizdim. ABD’de Miami’de yaptırmıştım. O zamandan beri bana sosyal medyadan aynısını yaptırıp, yollayanlar oluyor. Hoşuma gidiyor. 'Bunu neden yaptırdın’ dersen; cevabı: Allah ile aramdaki bağa çok inandığım için. O El Hamd hiç bitmesin diye. 'Allah’tan bana hep gelsin’. Bu, kendimi çok iyi hissettiren bir dövme. Sağ ayağımda bir taç, kral şeyi ve nota. Sağ kolumda askerlik tatusu ve uğurlu rakamlarım. Kolumda da mızrak ucu. Ama burada full hani dövmeler yaptıranlardan değilim. Ufak ufak ancak, bir anlamı olsun istiyorum dövmelerin."

Haberin Devamı

"MAVİ MAVİ’Yİ BRAD PITT’E YAZMADIĞIMA GÖRE..."
Akçıl, sevilen şarkılarından 'Mavi Mavi’yi kime yazdığının çok belli olduğunu anlatırken, "Brad Pitt olmayacağına göre.. Ama sonuçta her yazdığımı direkt yalnızca ’o kişi’ diye insanlar algılamıyor. O kişi kendi hayatında siyah, kahverengi, yeşil gözlü birisi varsa ona uyarlayabiliyor. 'Mavi mavi’ bölümünü çıkarırsan diğer bölümler direkt aşk hikayesi zaten. Herkes kendisine uyarlayabilir. Ben şarkılarımın bir kişiye kilitlenip insanların hayallerinden uzaklaşmasını istemiyorum" diye konuştu.

JESSİCA ALBA'YA ÜZÜLDÜM
Magnum Altın Kelebek Yarışması Ödül Gecesi’nde içinden geldiği gibi davranarak Ebru Şallı’nın yanına gittiğini anlatan Sinan Akçıl, "Orada da içimden gelen neyse onu yaptım. 'Kurguladı’ dediler. Ama hayır. Ben piyanoyu çalmaya başladığımda (Ebru Şallı’nın) nerede olduğuna baktım. Ondan sonra şarkının ortasında içimden geldi, alnından öptüm üç kere. Halk seyrediyordu. Çok mutluluk mesajı geliyordu. Salonlarda böyle ödül törenlerinde herkes asık suratlıdırlar. Ben ortama biraz da mutluluk katmak istedim. Gazetelerde yazılanlara çok alışığım. Ertesi gün uyandığımda Jessica Alba’ya üzüldüm. Hiç kimse onun geldiğinden bahsetmiyordu. Benim konumumdan bahsediyorlardı" dedi.

Haberin Devamı

EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM
Akçıl, "Ne zaman evleneceksin?" sorusuna, bunun zamanlamasının olamayacağını savunurken, "Ne söylesem boş. Kader. Ama öncelikle kariyerimde odaklanmak istediğim şeyler var. Bu 5 sene mi önce mi olur bilemiyorum. Ama açıkçası öyle bir şey düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!