YDS yarın yapılacak

Güncelleme Tarihi:

YDS yarın yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 11:58

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlerin gireceği Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yarın yapılacak.

Haberin Devamı

Sonbahar dönemi YDS, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından düzenlenen YDS'ye girecek adaylar, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecekleri sınava giriş belgesini, sınav günü yanlarında bulunduracak.

Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı yer alıyor. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri ve sınav günü belgenin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Adaylar, sınav günü giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulunduracak. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olacak, adayın güncel bir fotoğrafı ve TC kimlik numarası bulunacak, pasaportun süresi geçerli olacak.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor.

Sınav, saat 9.30'da başlayacak ve 150 dakika sürecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!