Gül’den sonra korumaları da Köşk’ten gitti

Güncelleme Tarihi:

Gül’den sonra korumaları da Köşk’ten gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 11:03

11. CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün görev süresinin bitmesiyle Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde ayrılmasının ardından korumaları da gönderildi. Gül’ün Köşk’ten ayrılmasıyla Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nda görevli aralarında müdür, amir, komiser ve polisin de bulunduğu 100 emniyet görevlisi başka birimlere gönderildi, bazıları ise şehir dışına tayin edildi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN EKİBİYLE KÖŞK’E ÇIKTI

Halk oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından birlikte görev yapacak personellerde belirlenmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle birlikte başbakanlığı döneminde görev yapan danışman ve koruma ekibiyle de devam kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Başbakanlık Koruma Dairesi Başkan Ramazan Bal ile yardımcısı Muhsin Köse, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı ve yardımcılığı görevine getirildi. Bal ve Köse, köşkte çıktıktan sonra kendi ekiplerini de beraberinde götürdü. Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığına vekillik eden Osman Çangal’ın ekibi ise bu gelişmenin ardından kademeli olarak köşkten uzaklaştırıldı.

100 KORUMA GİTTİ

Çangal’la birlikte Gül’ün yakın koruma ekibinde yer alan aralarında müdür, amir, komiser ve polisin de bulunduğu 100 kişi başka birimlerine ve bazıları ise şehir dışına gönderildi. Gül’ün korumalarına önceki gün tebliğ yapılarak kendileriyle yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nde çalışılmıyacağı iletildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na da iletilen karar doğrultusunda yapılan incelemenin ardından şark görevini yapmayan eski Köşk Korumaları, Doğu illerine gönderildi. Şark hizmetini tamamlamış olanlar ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü emrine verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!