Türk Film Festivali 30 filmle başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Film Festivali 30 filmle başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 10:34

Frankfurt Türk Film Festivali, 14’üncü kez düzenleniyor... Pazar günü başlayacak festivalde 30’un üzerinde film gösterilecek. Çok sayıda ünlü sanatçı da festival için Franfurt’a gelecek.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Film Festivali çerçevesinde bir hafta boyunca Frankfurt, Offenbach, Mainz ve Langen’de sinemalarda Türk filmleri gösterilecek. Pazar günü başlayıp 13 Eylül’de sona erecek festival programında Türk, Türk-Alman ortak yapımı ve Avrupa yapımı uzun ve kısa metraj filmlerin yanı sıra, belgeseller, uzun metrajli film yarışması, sergiler, paneller, söyleşiler ve konserler yer alıyor.

Türk Film Festivali 30 filmle başlıyor
Türk sinemasını tanıtma ve sevdirme amacı taşıyan etkinliği Kültürlerarası Transfer Derneği (Transfer zwischen den Kulturen e.V.) düzenliyor. Alman Liyakat Nişanı ödüllü Hüseyin Sıtkı’nın başkanlığını yaptığı büyük buluşmayı, Deutsches Filmmuseum, Frankfurt Başkonsolosluğu ve Kültür Ataşeliği, Türkiye Kültür Bakanlığı, Filmhaus Frankfurt, Frankfurt Ekonomi Destekleme Birliği, Saalbau, Hürriyet ve TRT gibi pek çok kurum ve kuruluş da destekliyor.

Haberin Devamı

YILDIZLAR GELİYOR
Pazar günü Frankfurt Botanik Bahçesi (Palmengarten) Salonu’nda düzenlenen sanatçılar Haluk Piyes ve Nursel Köse’nin sunacağı muhteşem bir gala ile başlayacak festivalde Zuhal Olcay, Perihan Savaş, Halit Akçatepe, Ayla Algan, Füsun Kostak, Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek, Uğur Polat, Ezgi Mola, Pınar Bulut, Güven Kıraç, Başak Kıraç, Ufuk Bayraktar, Ercan Kesal, Nazan Kesal, Jale Arıkan, Miray Akay, Hakkı Kurtuluş, Deniz Hasgüler, Savaş Zafer, Erol Babaoğlu ve Kerem Deren’in de aralarında olduğu yönetmen, senarist ile yıldız oyuncular onur konuğu olacak.

30’DAN FAZLA FİLM
8 Eylül’de Frankfurt Cinestar Metropolis sinemasında açılışı yapılacak festivalde Bi Küçük Eylül Meselesi gösterilecek. Filmin başrol oyuncuları Farah Zeynep Abdullah ile Engin Akyürek, açılışta sinemaseverlerle buluşacak. Sinemaseverler festival boyunca Kadın İşi, Gözümün Nuru, Senin Hikayen, Sürgün, Sev Beni, Dağ, Özür Dilerim, Tamam mıyız, Meryem, Patron Mutlu Son İstiyor, Halam Geldi,Benimle Oynar mısın, Daire, Eve Dönüş: Sarıkamış 1915, Karnaval, Zerre, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Jin, Yozgat Blues, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Einmal Hans mit Scharfer Soße, Wilkommen bei Habib, Fack Ju Göhte, Vergrabene Stimmen, West is West, Deine Schönheit ist nichts wert, Family Tour, Monsieur Claude und seine Töchter, Aşk Ağlatır, Bensiz filmlerin de aralarında olduğu 30’un üzerinde eseri izleyebilecek.

Haberin Devamı

Türk Film Festivali 30 filmle başlıyor
İKİNCİ ALTIN ELMA İÇİN YARIŞACAKLAR
Festivalde Altın Elma uzun metrajlı film ödülleri ve Kısa Film ödülleri de sahiplerini bulacak. Türkiye’de son dönemde çekilen filmler Benimle Oynar mısın, Daire, Dağ, Eve Dönüş: Sarıkamış 1915, Halam Geldi, Gözümün Nuru, Jin, Kadın İşi, Karnaval, Köksüz, Meryem, Özür Dilerim, Patron Mutlu Son İstiyor, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Senin Hikayen, Sev Beni, Tamam mıyız, Yozgat Blues ve Zerre, oyuncular Füsun Kostak, Gülay Baltacı, Yetkin Dikinciler, film yapımcıları Deniz Yayın, Mutena Açık Güven ve yazarlar Serdar Saffet Akbıyık ile Yekta Kopan’dan oluşan Türk jüri tarafından yarışmaya dahil edildi. Yine usta sinemacılardan oluşan Alman Jüri ise Altın Elma ödülünün hangi filme verildiğini 13 Eylül’de açıklayacak. Geçen yıl festivalde ilk kez verilen Altın Elma ödülünü Ali Altın’ın yönettiği Küf filmi almıştı.

Haberin Devamı

CEZAEVİNDE DE FİLM GÖSTERİLECEK
Sinemaların yanı sıra Frankfurt’taki okullarda ve Preungesheim Cezaevi’nde de Türk filmleri gösterilecek. Türk sinemasının 100’üncü yılı, Romanfabrik’te düzenlenecek panelde irdelenecek. Türk Müziği Gönül Dostları, Dr. Hoch’s Konservatorium salonunda Yeşilçam film müziklerini seslendirecek. Die Fabrik’te Mesut Ali ve arkadaşları caz konseriyle Doğu ve Batı kültürü sentezinden derlediği yorumu sunacak. Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı, etkinliğin başlıca hedefinin kültürlerarası anlayışa katkıda bulunmak olduğunu, festivalin film tutkunlarını Türk Sineması’nın çeşitliliğine yakınlaştırarak, kültür alışverişini destekleyen bir elçi görevini de üstlendiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Festival ve programı hakkında ayrıntılı bilgi için

http://www.turkfilmfestival.de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!