Hasan abi geri çekilmezken...

Güncelleme Tarihi:

Hasan abi geri çekilmezken...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 09:47

Duayen gazeteci, T24 yazarı Hasan Cemal, Milliyet’teki yazılarına son verilmesinin ardından kopamadığı gazeteciliği en sıcak haliyle yaptığı günleri kaleme alıyor. Geri çekilme ve 'Barış süreci'nin başlamasıyla beraber yaşananları günlüklerinde anlatıyor. Tarihe not düşüyor.

Haberin Devamı

45 yıllık gazeteci olan ancak bıraktığı iz bundan çok daha uzun süreli olan Hasan Cemal, mart 2013’te Milliyet’teki yazılarına son verilmesinin ardından “Yaptığım işi seviyorum ben. Gazeteciyim” diyerek, aynı yılın baharında elinde günlüğüyle yollara düştü. Bu serüven, meslek hayatının önemli kısmında sürekli incelediği, takip ettiği, çözümü için kafa yorduğu ‘Kürt sorunuyla’ ilgiliydi. Fakat bu kez bir fark vardı: Diyarbakır’da toplanan milyonu aşkın insan ve ekran başında takip eden milyonların dikkatli bakışları eşliğinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın newroz mektubu okunmuştu. Bu mektupta Öcalan, PKK’ya kayıtsız şartsız geri çekilme talimatı vermişti.

İşte Hasan Cemal, bu ortamda T24’te yazı yazmaya devam ederken, sahaya inip araştırmalarını sürdürüyor. İki tarafın da sözlerini tutup tutmadığı, yaptığı hatalar, görüşmelerin tıkandığı noktalar, ve Hasan Cemal’in önerileri günlükte yer alan yazıların temaları. Ancak kitap sadece PKK’yı değil Kürdistan coğrafyasını kapsıyor. Günlükler, şimdilik Rojava’da son buluyor. Hasan Cemal, yayımlandığında büyük ses getiren İmralı zabıtları’ndan, Abdullah Öcalan ile yaptığı geçmiş söyleşilere kadar, ‘Kürt meselesi’nin kara kutusuna bir katkı daha sunuyor.

Haberin Devamı

Hasan abi geri çekilmezken...

Hasan Cemal
Çözüm sürecinde Kürdistan Günlükleri
Everest yayınları. 295 sayfa

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!