Hatay'da Ebola paniği

Güncelleme Tarihi:

Hatayda Ebola paniği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 10:08

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden ve Afrika'da çalıştığı öğrenilen bir kişi, Ebola virüsü belirtisi ile karantina altına alındı. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, şahısta herhangi bir virüse rastlanmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

İsmi henüz öğrenilemeyen fakat Afrika'da çalıştığı belirtilen bir kişi, memleketi Kırıkhan'a geldi. Burada ateşlenme şikayetiyle hastaneye giden şahıs, Ebola virüsü şüphesiyle İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede görevliler tarafından karantinaya alınan şahsın üzerine maske ve muhafaza kıyafetler giydirildi. Ambulansla Kırıkhan'dan İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilen kişi, intaniye bölümünde karantina altına alındı.

Bu arada, hastanede bulunan herkese maske dağıtıldı. Sağlık Bakanlığı'na ait 2 adet Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (UMKE) aracı da hastaneye geldi. İskenderun Devlet Hastanesi'ne gelen Başhekim Veysel Yıldırım, konu hakkında doktorlardan ve sağlık ekiplerinden bilgi aldı.

Ebola virüsü şüphesiyle İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şahısta herhangi bir virüs veya bulaşıcı hastalığa rastlanmadığını bildiren İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, “Endişe edilecek bir durum yok. Hasta sadece yüksek ateş rahatsızlığından dolayı tedavi altına alındı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!