Galaasaray’a ağ yapılmalıydı

Güncelleme Tarihi:

Galaasaray’a ağ yapılmalıydı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 06:37

Süper Kupa maçındaki olaylardan ötürü bir maç sahası kapatılan Galatasaray, Fenerbahçe taraftarına yapıldığı gibi Galatasaraylılar için de kale arkasında ağ olması gerektiğini savundu. Spor hukukçusu Emin Özkurt da bu şikayetin haklı olduğunu belirtip, “Koşullar eşit olmalıydı” dedi.

Haberin Devamı

SÜPER Kupa finalinden ötürü bir maç sahası kapatılanGalatasaray’ın tepkisi sürüyor. Kulüp, Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu kale arkasında ağ bulunduğunu ama kendi taraftarları için aynı tebdirin alınmadığını belirterek bunun eşitliğe aykırı olduğunu belirtiyor. Spor hukukçusu Emin Özkurt, bu şikayete hak veriyor. Özkurt, “TFF, her iki takım taraftarları için de eşit düzeyde tedbir almalıydı. Galatasaray cezaya itirazda haklı, çünkü taraftarının taşkınlıklarına karşı yapabileceği bir şey yoktu. Maçın organizatörü TFF” dedi. Özkurt, sarı kırmızılıların teorik olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gidebileceğini ama sonuç almasının zor olduğunu çünkü AYM’nin de Tahkim kararlarının nihai olduğunu söylediğini hatırlattı.

Galaasaray’a ağ yapılmalıydı

Haberin Devamı

‘GALATASARAY İTİRAZINDA HAKLI’

Hem sarı kırmızılılar hem de para cezası alan sarı lacivertliler, maçın TFF denetiminde olduğunu savunarak, çıkan taraftar olaylarının sorumlusunun kendileri olmadığını ifade ediyorlar. Galatasaray, Tahkim Kurulu’nun, Hukuk Kurulu tarafından yapılan itiraz sonucu para cezasını seyircisiz oynama cezasına çevirmesine sert tepki verip, kararı yok hükmünde saydığını açıklamıştı. Kulüp aynı zamanda Eskişehirspor maçının son dakikasına kadar da hukuki mücadeleyi sürdüreceğini duyurmuştu.

ÜNAL AYSAL
Kasıtlı ve art niyetli

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, Tahkim Kurulu’nun verdiği bir maçlık saha kapatma cezasına tepki göstererek, “Bunu TFF’nin yapmış olduğu kasıt ve art niyet olarak vasıflandıralım. Bizim üç senedir söylediğimiz gibi, TFF’nin yanlı tutumunu gösteren bir örnek daha” dedi.

MEHMET KARLI

Tahkim sistemi çürüdü
GALATASARAY yöneticisi Mehmet Karlı, “Tahkim Kurulu sistemi çürümüştür. Anayasa Mahkemesi artık bunu görmeli. Biz bu işi Türkiye’de çözemezsek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi organlar bu işe karışacak ve o zaman iş iyice içinden çıkılmaz olacak. Karara imza atan kurul üyeleri hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!