Köpeği bulana 5 bin, hırsızı bulana 10 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Köpeği bulana 5 bin, hırsızı bulana 10 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:01

Beynam Ormanları’ndaki çiftliğinden 3 yaşındaki safkan kangal köpeği çalınan Ahmet Fırat Yıldız, köpeğini bulana 5 bin, hırsızı yakalatana 10 bin TL ödül vereceğini duyurdu. Yıldız, “Bu çetelerin işi. Çiftlikte 80 köpek var. Bilmeyen biri içeri girmeye cesaret edemez” diye konuştu.

Haberin Devamı

BALA Beynam Ormanları’ndaki çiftliğinden Rosy adlı 3 yaşındaki safkan kangal köpeği çalınan Ahmet Fırat Yıldız, köpeğini bulana ödül verecek. Yaklaşık 10 gün önce, telleri keserek çiftliğe giren kimliği belirsiz kişilerin Rosy’i kaçırdığını ileri süren Yıldız, köpeğini bulanlara 5 bin TL, hırsızların yakalanması için yardımcı olanlara ise 10 bin TL para ödülü koydu. Rosy’nin köpekleri kaçırıp ticaretini yapan ya da dövüştüren çeteler tarafından kaçırıldığını iddia eden Yıldız, “Rosy safkan bir kangal köpeği ve yaklaşık 60 kilogram ağırlığında. Bunu bilmeyen biri ya da birileri kolaylıkla kaçırma girişiminde bulunamaz. Çiftliğimde 11 kangal olmak üzere yaklaşık 80 tane köpek besliyorum. Burayı tanımayan birisi içeri girmeye cesaret edemez. Kesinlikle çetelerin işi” diye konuştu.

Haberin Devamı

JANDARMA DA PEŞİNDE

Uzun yıllardan bu yana hayvan haklarını korumak için mücadele verdiğini kaydeden Yıldız şunları söyledi:
“Ölü ya da diri ikisine de razıyım yeter ki Rosy bulunsun. Bizim aramızdaki bağ, bendeki değeri çok farklı. olayla ilgili ihbarda bulundum. Balâ İlçe Jandarma Komutanlığı da harekete geçti. Rosy’i kaçıranları arıyorlar. Hazırladığım afişleri Ankara’nın çeşitli yerlerine asıyorum ve el ilanları dağıtıyorum. Rosy’nin bir an önce bulunması ve hırsızların da adalete teslim edilmesini temenni ediyorum. Bu tür çeteler çökertilsin ve başka hayvanseverler mağdur olmasın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!