Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 16:43

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul Valiliği'ne yaptığı ziyarette gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Anlayabilene İstanbul büyük bir hocadır. İstanbul’da yaşayanlar İstanbul’un talebesi olmalıdır. İstanbul’un bu niteliği ile irfanı şehir kültürünü ahlakı öğreten bir mekan olma özeliğini koruma zorunluluğumuz var. Bugün küresel şehirler arasında dünyanın en önemli şehirleri arasındadır.Bizim görevimiz İstanbul’un kadim geçmişini bir çakıl taşına kadar korumaktır. Modernite ile gelen unsurları kadimi bozmadan korumalıyız. Hep beraber İstanbulumuza sahip çıkacağız. Akademik hayattayken İstanbul’da bulunduğum süre yanında Başbakanken de İstanbul’un yanında olacağım.

Hükümetimizin güven oylamasına katıldıktan sonra Konya’ya gideceğim. Büyüdüğüm şehirden doğduğum şehre gideceğim. Benim çocukluğum Fatih’te geçti. Daha sonra Bahçelievler’de 30-35 sene kaldım. Hala yakın akrabalarım oradadır. Daha sonra akademik hayat için daha sakin olması için Göktürk’te bir evimiz var orada kaldım. Divanyolu’ndan gelirken de “ah” dedim “keşke inebilsem oradan sahaflara gidip gezebilsem.” Mümkün olduğum kadar gece veya gündüz bu ziyaretleri yapacağız.

Haberin Devamı

Bazen boğaz kenarında ruhumuz dinlendirmek için sık sık geleceğim. Eskiden olduğu gibi İstanbul’dan ders almaya çalışacağım.

FETHULLAH GÜLEN’İN İADESİ İÇİN ABD’YE BAŞVURULDUĞU İDDİASI

Hepinizin takip ettiği hukuki soruşturmalar yürüyor. Çok ciddi suçlama söz konusu. Bu hukuki süreç hiç kesintisiz şekilde devam edecek. Türkiye’de milli iradeden güç almayan hiçbir yapının siyaseti denetim altına almasına müsaade etmeyiz. Yurt dışındaki emir alan bazı odaklar varsa, bunlardan biri de Pensilvanyadır, oralarda çalışmalarını sürdürüyorlarsa, gerekli her adım atılır. Ülkemizin istikbali ne gerektiriyorsa hiç tereddütsüz adımlar atılır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da kast ettiği budur.

PADİŞAHLARIN TÜRBESİNE ZİYARET

Davutoğlu, İstanbul Valiliği'ndeki basın toplantısının ardından II. Abdülhamid, II. Mahmud ve Abdülaziz'in mezarlarının bulunduğu türbeyi ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!