Başkent’te inşaat halindeki okula ruhsat verildi

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te inşaat halindeki okula ruhsat verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 16:06

Ankara’da özel eğitim kurumlarının yoğun olarak faaliyet gösterdiği Çayyolu’nda, kaba inşaatı dahi tamamlanmayan binaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nca ruhsat verildi. Bu haliyle “açık” olarak gösterilen okulda 140 öğrenci eğitim görecek.

Haberin Devamı

15 Eylül’de başlayacak olan yeni öğrenim yılı öncesi Ankara’da akıllarda soru işaretleri bırakan ruhsat bilmecesi yaşandı. Çayyolu’nda yapımı devam eden 3 katlı binayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuran okul sahibi, inşaat halindeki binada özel okul faaliyeti vereceklerini belirterek ruhsatın onaylanma sürecinin başlatılmasını istedi.

Özel Eğitim Kurumları Kanunu’nda yer alan yüzlerce maddelik yönetmelik uyarınca bina tamamlandıktan sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince denetlenip, MEB müfettişlerinin görüşüyle ruhsat verilmesi gerekirken, özel okul başvurularının son günü olan 1 Eylül’de okula henüz inşaat halinde ruhsatı verildi. Halen tamamlanmayan okul ruhsatta “açık” olarak görünürken, öğrenci sayısı ise 140 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Anadolu lisesi olarak faaliyete giren özel okula yeni kayıtların dahi alındığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen şikayet dilekçesinde, inşaatı tamamlanmayan okula ruhsat verilmesi “skandal” olarak nitelendirildi. Eğitim kurumu yapılacak binaların yönetmelikte yer alan tüm maddeler yerine getirilmesi halinde ancak ruhsat verilebileceği belirtilen şikayet dilekçesinde, öğrencilerin can güvenliğinin olmadığı vurgulandı ve 2010 yılında üzerine lavabo düşerek hayatını kaybeden Efe Boz’un ölümüne dikkat çekildi.

“İNCELEMEDEN AÇIKLAMA YAPAMAYIZ”

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün üst düzey yetkilileri, özel okul ruhsatlarının okul binasının tamamladıktan müfettişlerin onayıyla verildiğini belirterek, konuyla ilgili inceleme yapılmadan açıklama yapamayacaklarını söyledi.

Başkent’te inşaat halindeki okula ruhsat verildi

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!